Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Senioren logo Södra Irland 10-15/9

– med Ring of Kerry

Följ med till ”Den gröna ön” – 40 varianter av grönt som det sägs!
Här får vi se vacker natur, spännande miljöer, intressant historia och möta trevliga människor.

En resa där – nästan – allt ingår i resans pris, bl.a. centrala 3 eller 4- stjärniga hotell, de flesta luncher, alla middagar, entréer, S:t Patrick´s Cathedral, destilleribesök m.m.
Detta är m.a.o. ingen ”budgetresa”

På denna trevliga resa till Irland får vi uppleva vitt skild natur: öde och vilda kuststräckor präglade av vind och väder, mjukt rullande kullar i inlandet med sitt platta landskap och söta byar, pubar och folkmusik, irländsk dans, vardag och fest. Kelter, vikingar, normander och engelsmän har alla satt sin prägel på landet
Vi upplever landets södra och västliga del med Kerry och Dublin, republiken Eires huvudstad som är en livlig och ungdomlig stad med rikt musik- och kulturliv. Vår reseledare Jöran Nielsen är en erfaren Irlandsguide som levandegör landets historia och kultur. Denna resa är en sann upplevelse!

DAG 1: STOCKHOLM – TRALEE

Avresetider:
10:30 avg. Köpenhamn, ank. Dublin 11:50, SK537
09:15 avg. Arlanda, ank. Dublin 11:00, SK535
(se avresemeddelande för ev. uppdaterade tider)

Flyg från Arlanda/Köpenhamn till Dublin där vår reseledare Jöran möter oss.
Vi åker inåt landet och passerar Kildare på vägen västerut längs mjukt böljande landskap till Limerick vid floden Shannon, Irlands längsta med stopp för lunch längs vägen. Vi hoppas att någon i bussen skriver ihop en passande limerick.
Vi fortsätter följa floden till Foynes där Irish Coffee uppfanns. Här gör vi en paus. Sedan viker vi av söderut och kommer in i grevskapet Kerry. Så framåt kvällen når vi orten Tralee där vårt trevliga hotell väntar med rum och middag. (M=middag)

DAG 2: RING OF KERRY
Idag ska vi ut på natursköna Iveragh-halvön och följa de smala vägarna runt ”the Ring of Kerry”, 18 mil lång. Här möter oss sagolika vyer över kust och hav.
Här finns berg, bukter och dramatisk natur. Golfströmmen gör att klimatet är milt och subtropiska växter trivs här. I Waterville tillbringade Charlie Chaplin många somrar och lilla orten Sneem ståtar med sina färgstarkt målade hus.
Vi ser Irlands högsta bergskedja Macgillycuddy´s Reeks och åker genom Tralee National Park med ett subtropiskt klimat som tillåter vilt växande rhododendron, fuchsia, ceder, rönn och björk. Stopp för lunch längs färdvägen. Väl åter i Tralee väntar hotellet med middag. Kvällen kan ägnas åt en runda på byns många trevliga pubar. (F, L, M)

DAG 3: TRALEE-CORK-KILKENNY
Vi sätter kursen vidare söderöver och passerar Killarney och kör ut till lilla byn Skibereen där vi stannar till vid West Cork Distillers för att gå en rundtur i deras whiskeydestilleri och prova deras produkt från detta relativt nya destilleri. Fyllda av nya kunskaper åker vi vidare längs sydkusten till Cork och Cobh dit vi kommer vid lunchtid. Cork är Irlands största grevskap och har många mineral-rikedomar. Staden Cork är Eires näst största stad och rival till Dublin. Det är en import- och exportstad med lång tradition. Här ligger två av landets berömda ölbryggerier, Murphy´s och Beamish. Cork är även känt för sitt rika musikliv. Cobh var en av de städer varifrån amerikabåtarna gick. I utvandrarmuseet i Cobh berättas deras historia. 2,5 miljon utvandrade därifrån. Det är hundra år sedan Titanic sjönk, och hennes sista angöring var just i Cobh, som då hette Queenstown. Idag finns här Titanic Experience, där du kan få veta mer. Det blir tid för lunch.
Vi åker sedan längs kusten till Waterford, känt för sin fina glas- och kristalltillverkning, där stannar vi på deras visningsbutik och där finns även ett kafé där den som vill kan ta sig en fika.
Sen eftermiddag når vi vårt hotell i Kilkenny. Gemensam middag och övernattning. Kanske ett pubbesök i denna trevliga stad? (F, L, M)

DAG 4: KILKENNY – DUBLIN
I Kilkenny ska vi få en rundtur och provsmakning av öl på bryggeriet Smithwicks. Irland är mer än Guinness…
Det blir tid för lunch och ett besök på det fina Kilkenny Castle från 1260 och som är byggt av normanderna under deras erövring. Slottet har tillhört den stora landägarfamiljen Ormond. Vi får tid att upptäcka slottet och dess sevärdheter och få en känsla hur de välbesuttna levde en gång i tiden.
På eftermiddagen lämnar vi Kilkenny och fortsätter österut genom landskapet och kommer till Dublin sen eftermiddag. Nu har vi nått provinsen Leinster, den del av Irland som engelsmännen koloniserade först och som det kämpats mest om, vilket speglas i regionens historiska arv.
Hälften av republikens befolkning bor i Leinster. Sent på eftermiddagen kommer vi till huvudstaden Dublin, där vi ska bo två nätter. Gemensam middag på vårt hotell. Middag. (F,L, M)

Dag 5 DUBLIN
Dublin, grundad av vikingarna, är en intressant stad med sjudande kulturliv och en imponerande litterär tradition. Härifrån kommer stora författare som Shaw, Wilde och Joyce. Bästa sättet att lära känna Dublin är under dagens stadsrundtur där vi bl.a. korsar Floden Liffey som flyter genom Dublin, den är stadens mittpunkt.
O´Connell Street är Dublins huvudgata med Postkontoret, känt från påskupproret 1916, Phoenix Park är Europas största allmänna park. Här finns presidentens residens. Dublin är känt för sina georgianska byggnader och de berömda färggranna dörrarna. Vi besöker St. Patrick´s katedral, där Jonathan Swift, författare till bl. a Gullivers resor var domprost. I närheten kan man besöka Trinity College från 1592, där många kända irländare studerat. Här kan man se Book of Kells, en av de finaste och äldsta religiösa handskrifterna i världen. Här ligger även berömda gatan Grafton Street med Molly Malone. Stopp för lunch under dagen. Efter rundturen finns möjlighet att upptäcka Dublin på egen hand.
I kväll middag på egen hand alt. möjlighet att följa med Jöran på nedanstående tillval.(F, L)

Irland

Tillval i kväll för den som så vill är en Irländsk Afton En gemytlig kväll med middag, traditionell Irländsk sång, musik & dans i stil med ”Riverdance”. En trevlig avslutning på vår resa på den gröna ön. Pris €75,- (med reservation för ändring) – bokas i samband med att resan bokas!

DAG 6: DUBLIN OCH HEMRESA
Vi börjar dagen med att följa med reseledaren Jöran på en stadspromenad där han bl.a. visar några av de klassiska  (gamla) affärsgalleriorna som även är arkitektoniskt intressanta och efter promenaden avslutar vi med tea och sandwiches eller cream tea på legendariska Bewleys mitt i stan (där bl.a. Sinead O’Connor jobbat) innan det är dags att starta resp. hemresa från hotellet. (F)

Hemresetider:
16:55
avg. Dublin, ank. Köpenhamn 20.10, SK2538
20:50 avg. Dublin, ank. Arlanda 00:25, SK2566

Våra hotell (preliminärt, kan ev. bli någon ändring);

Benners Hotel, Tralee www.bennershoteltralee.ie
The Kilford Arms Hotel, Kilkenny www.kilfordarms.ie
The Iveagh gardens Hotel, Dublin www.iveaghgardenhotel.ie
Samtliga hotell bra belägna och av god irländsk standard.

I PRISET 22.985:- ingår allt detta:

 • Flygresa Arlanda alt. Kastrup -Dublin t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (meddela vid bokning om separata sängar önskas)
 • 4 middagar
 • 4 luncher
 • Svensk reseledare Jöran Nielsen
 • Entré och rundtur, provsmakning Smithwicks Bryggeri
 • Utflykt till Kerryhalvön
 • Destilleribesök med provning på West Cork Distillers
 • Waterford glas för ett stopp på deras visningsbutik
 • Besök Kilkenny Castle
 • Stadsrundtur i Dublin inkl. en stadspromenad där Jöran bl.a. visar några av de klassiska  (gamla) affärsgalleriorna
 • Besök i S:t Patricks katedral i Dublin*
 • Buss enligt program
  *Under förutsättning att det inte pågår gudstjänst

(F)=Frukost, (L)=Lunch, (M)=middag

TILLÄGG:
Enkelrum: 4.200:-

Irland

Tillval kvällen dag 5 för den som så vill är en Irländsk Afton En gemytlig kväll med middag, traditionell Irländsk sång, musik & dans i stil med ”Riverdance”. En trevlig avslutning på vår resa på den gröna ön. Pris €75,- (med reservation för ändring) – bokas i samband med att resan bokas!

BOKNING av resan kan ni göra antingen på hemsidan www.cksresor.se eller genom att ringa 044-209090    

Frågor om resan kan ni ställa direkt till Jöran Nielsen 073-9846 883 alt. maila till honom på jorannielsen@hotmail.com