Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Säsongen 2024-2025 är det 17:e säsongen för våra Mae Phim resor

14-dagarsresor – nästan All inclusive – till Thailands genuina Pärla, Mae Phim

Vi flyger med KLM (eller ev. med annat flygbolag, se nedan) från Arlanda, Kastrup och mot tillägg även från Landvetter och Linköping

Med förlängningsmöjlighet 6 alt. 12 dagar (ej 16/11, 26/2 och 9/3), se mer info om detta längre ner på denna sida samt för förlängning upp till 54 dagar under rubriken ”Long stay” på 1:a sidan.

Avresedatum:
2024:
4/11, flyg KLM
16/11, flyg KLM
17/12, flyg Lufthansa, en 17- dagars jul- och nyårsresa, (klicka här för att se separat sida om denna resa
2025

9/1, flyg KLM
20/1, flyg KLM
1/2, ut Austrian airline, hem Lufthansa
13/2, ut Lufthansa, hem Swiss air/SAS
26/2, Swiss air men obs, ingen avresa från Kastrup på detta avresedatum (utom om man bokar direktflyg med Thai, be oss om offert på det)
9/3, prel. KLM

NYHET FRÅN ARLANDA RESP. FRÅN KASTRUP

FLYG NON-STOP TILL THAILAND MED THAI AIRWAYS UTAN PLANBYTE
Då många av våra återkommande gäster utryckt en önskan om att få flyga direkt utan planbyte har vi nu möjligheten att erbjuda er att resa med THAI´s non-stop flyg från antingen Arlanda eller Kastrup.

Då dessa biljetter köps individuellt varefter bokningar kommer in så varierar tilläggspriset för detta någonstans mellan 3.000:- till 5.000:-/pers. inkl. transfer t/r Bangkoks flygplats och Mae Phim.
Kontakta oss för mer information om detta resealternativ.

Förlängning av resorna kan göras med 6 eller 12 dagar (utom på datum ovan) för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad till flygbolaget (som kan vara på flera tusenlappar beroende på hur långt i förväg bokningen görs) som det innebär med ett annat hemresedatum än det ”ordinarie”. Man kan då välja mellan att antingen bo på 3- stjärniga hotell Princess eller det något nyare hotell Grand Blue och mer om dessa hotell ser du genom att klicka uppe till höger på resp. boende.

Koh Chang Förlängning 6 dagar med 5 nätter på Koh Chang, se detaljer och priser kring det under rubriken ”Utflykter” nästan högst upp på denna sida.

Jag – Christer – vill betona att våra resor till Mae Phim är resor till både en ”oturistisk” del av Thailand och – vad gäller hotell Princess – ett verkligen ”oturistiskt” hotell (se min beskrivning under rubriken ”Boende”). Ingetdera kan därför förväntas vara lika ”sofistikerat” som på typiska turistorter i Thailand, den stora behållningen här är istället den genuina vänligheten, de goda middagarna på olika restauranger i vår omgivning samt intressanta utfärder, en kombination som gör att vi säsongen 2023-2024 har många gäster som återkommer för upp till 8:e gången. Och samtliga dessa har då bokat en förlängd resa, det säger väl lite om trivseln här.

Special på resorna den 4/11 -24 samt 9/1 och 26/2 -25;
Bridge för nybörjare resp. för de som redan spelar

”Bridgespel och introduktion planeras ske under ledning av Per Öhman, som utövat det ädla spelet under ett antal år. Det är Modern/Nordisk standard som tillämpas. Per Öhman har haft några grundkurser tidigare här i Mae Phim och anordnar löpande små tävlingar i sällskaplig anda.”

Om intresse finns, planeras möjligheten att spela eller lära lite bridge under vistelsen här i Mae Phim.
– För de som redan spelar anordnas sällskaps-bridge.
– För de som önskar lära sig anordnas en enkel introduktion.
—————————————————————————————————————————————-
Special på resorna den 4/11, 16/11 -24 samt 20/1 -25;
Boule under ledning (prel.) av en bouleentusiast 
På dessa resor kan ni i den lummiga trädgården på hotell Princess spela Boule på deras tre banor under ledning av en bouleentusiast.

Han delar in deltagarna i lag och ett opretentiöst pris väntar de som lyckas bäst eller kanske med det mest spektakulära kastet eller eller är mest ambitiösa deltagaren eller…

OBS att vi spelar efter de regler för boule man finner genom att på Google skriva in ”SPF regler Boule” och där klicka på rubriken ”SPF SENIORERNA BOULE REGLER”

Preliminärt program:

Dag 1 Vår resa startar med avresa från Arlanda eller Kastrup samt mot tillägg även från Landvetter alt. Linköping. Efter ca en första flygning på ungefär 1 1/2 timma med byte på Schiphol till flygbolagets större plan är flygtiden till Bangkok ca 10 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost vilka ingår i resans pris.

Dag 2 Vi landar och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar beroende på trafik. När vi kommer fram väntar en lätt måltid och sedan vill ni kanske redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi äter vår välkomstmiddag samt får information om vårt resmål.

Dag 3 och framåt I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.

Resans näst sista dag (dag 13): Avresa från Mae Phim tidig kväll eller ev. tidigt 14:e dagens morgon och även på hemresan serveras det på flyget mat som är kostnadsfri.

Resans sista dag (dag 14): Ankomst till resp. avreseflygplats.

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium – ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en ”fristad” åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som ”vaktas” av en flock – snälla – apor.

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande:

Halvdags naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och ”Home stay”.

Heldagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt och därefter kör till ett shoppingcentra i staden Rayong innan vi avslutar dagen med en middag på den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Eftermiddagsutfärd till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever ”skådespelet” med Eldflugor

OBS att samtliga utfärder/utfärdsprogram fram till er resas avgångsdatum kan komma att ändras. Detta gäller såväl till innehåll som till pris (vad gäller extrautfärder som ej ingår i resans pris) beroende på ev. prishöjningar eller andra omständigheter vi ej kan råda över. Det är därför slutligen den information som finns i vår servicepärm på hotellet som är den som gäller under er resa. Detta innebär också att någon utfärd ev. kan utgå ur programmet och ersättas av någon annan.

OBS också att om någon gäst avstår från att följa med på en utfärd där någon form av förtäring ingår äter/dricker denne på egen hand och egen bekostnad.

Valuta: Thailändska Bath

Våra boendealternativ:

3- stjärniga hotell Princess Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är ”normalstora” och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar som fylls på varje dag, luftkonditionering, Tv (enbart thailändska kanaler) och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen, se mer på https://cksresor.se/the-princess-beach-resort/ 

Eller (mot tillägg) kan man välja att bo på det något nyare hotell Grand Blue, se mer på
https://cksresor.se/grand-blue-resort/ 

Priset för 14- dagarsresan inkl. allt nedanstående är på hotell Princess endast 29.985:- /person i dubbelrum (+ miljöskatten 504:- vid avresa från någon av de tre svenska flygplatserna).

Obs, pristillägg från Landvetter och Linköping ca 2.400:-  och obs att det finns väldigt få flygstygstolar tillgängliga från dessa två flygplatser på de olika avresedatumen.

Förlängningspriser;
Förlängning av resorna kan göras med 6 eller 12 dagar för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad till flygbolaget (som kan vara på flera tusenlappar beroende på hur långt i förväg bokningen görs) som det innebär med ett annat hemresedatum än den ”ordinarie” 14 dagarsresans hemresa.

Enkelrumstilläggen är 3.180:- för ”grundresan” på 14 dagar samt ytterligare 1.590:- resp. 3.180:- för resor med 6 resp. 12 dagars förlängning (på hotellen finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

OBS att samtliga priser är baserade på max. kursen 0,33 SEK/Bath. I priset ingår allt detta:

 • Flyg från Arlanda, Kastrup samt på resor med KLM mot tillägg även från Landvetter och Linköping, se ovan
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller Grand Blue. Hotellrummen är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad.
 • Middagar varje kväll på ett 10- tal olika lokala restauranger inkl. på hotellet. Vid förlängning äter ”förlängarna” middagar tillsammans med våra andra grupper vilket innebär att repetition av både restauranger och menyer förekommer
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från massagesalongen m.m. (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Christers och/eller svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten dag 2
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder
Preliminära flygtider, nedanstående tidsexempel avser KLM men görs även med andra flygbolag som ex. vis Lufthansa och/eller med Austrian airlines samt Swss air (se ovan vid resp. resdatum och då med andra flygtider än nedanstående). Samtliga flygbolag har dock en väldig tendens att ändra sina tidtabeller, de tider som står på er flygbiljett är därför alltid de som till sist gäller.
Prel. flygtider vid utresa med KLM Prel. flygtider vid hemresa med KLM
Arlanda-Schiphol 11.15-13.20
Kastrup-Schiphol 12.05-13.30
Landvetter-Schiphol 14.20-15.55. Obs, pristillägg från Landvetter, se ovan
Linköping-Schiphol 11.55-13.45. Obs, pristillägg från Linköping, se ovan

Avresa från Schiphol kl. 17.05 och planet landar i Bangkok nästa morgon kl. 10.05

Avresa från Bangkok kl. 12.35 med ankomst till Schiphol kl. 19.05, därifrån avresa till  Arlanda 20.55-22.55, Kastrup 21.10-22.30, Landvetter 20.50-22.20 och Linköping 20.55-22.40.

OBS att ditt pass måste vara giltigt 6 mån. efter hemkomst

OBS, anmälan till resan ber jag dig helst göra genom att använda knappen ”Boka” längst ner på sidan eller maila motsvarande uppgifter på mailadress christer@cksresor.se