Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Säsongen 2022-2023 har vi 15-års jubileum för våra Mae Phim resor med extra rabatter på några avresedatum, se nedan.

14-dagarsresor – nästan All inclusive – till Thailands genuina Pärla, Mae Phim

Vi flyger med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter och på vissa datum även från Umeå (ev. mot tillägg från Landvetter och Umeå)

Med förlängningsmöjlighet 6 alt. 12 dagar, se mer info om detta längre ner på denna sida och för upp till 54 dagar under rubriken ”Long stay” på 1:a sidan

Avresedatum;

2/11
14/11
26/11 (500:- lägre pris)
21/12 en 17- dagars jul- och nyårsresa, (klicka här för att se separat sida om denna resa)

2023
5/1
17/1
29/1
10/2
22/2
6/3 (500:- lägre pris)

Förlängning Förlängning av resorna kan göras i Mae Phim med 6 eller 12 dagar (utom på resorna 26/11 och 6/3)  för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad på 750:- för flygbiljetten det innebär med ett annat hemresedatum än det ”ordinarie”. Man kan då välja mellan att antingen bo på 3- stjärniga hotell Princess eller – för samma pris – i en Avatara lägenhet (med mer omfattande frukost inkl. i priset) och mer om dessa ser du genom att klicka uppe till höger på resp. boende.

Koh Chang Förlängning 6 dagar med 5 nätter på Koh Chang, se detaljer och priser kring det under rubriken ”Utflykter” nästan högst upp på denna sida. Jag – Christer – vill betona att våra resor till Mae Phim är resor till både en ”oturistisk” del av Thailand och – vad gäller hotell Princess – ett ”oturistiskt” hotell. Ingetdera kan därför förväntas vara lika ”sofistikerat” som på typiska turistorter i Thailand, den stora behållningen här är istället den genuina vänligheten, de goda middagarna på olika restauranger i vår omgivning samt intressanta utfärder, en kombination som gör att vi säsongen 2019-2020 har många gäster som återkommer för upp till 8:e året på rad. Och samtliga dessa har då bokat en förlängd resa, på allt från 6 upp till 53 dagar.

Special på resorna den 29/1 och 10/2 -23;

Boule och/eller vandring

På dessa resor kan ni i den lummiga trädgården på hotell Princess spela Boule på deras tre banor under ledning av SPF Kungsholmens bouleentusiast Lasse Roxtorp. Lasse delar in deltagarna i lag och ett opretentiöst pris väntar de som lyckas bäst. OBS att vi spelar efter de regler om boule man finner genom att på Google skriva in ”SPF regler Boule” och där klicka på rubriken ”SPF SENIORERNA BOULE REGLER” Förutom att hålla i boulen har Lasse på sina tidigare resor till Mae Phim – inte bara spelat boule utan för att ”samla” steg – även (på plan mark) lagt upp olika vandringsrutter i Mae Phims omgivningar vilket gör att han känner våra omgivningar väl och alla våra övriga gäster är välkomna att följa med honom på dessa vandringar.

Preliminärt program:
Dag 1 Vår resa startar med avresa från Arlanda, Kastrup, Landvetter eller (ev.) Umeå med Finnair. Efter ca en timmas flygning till Helsingfors med byte där till deras stora Airbus är flygtiden till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost vilka ingår i resans pris.

Dag 2 Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar plus en bensträckare efter ca en timmas färd. När vi kommer dit bjuds vi först på en kombinerad frukost/lunch på hotellet innan ni därefter får era rumsnycklar samt er första inbokade massagetid. Kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi har vår välkomstinformation samt gör en orienterande ”bytur” vilken följs av att vi äter vår välkomstmiddag.

Dag 3 och framåt I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.

Resans näst sista dag: Avresa från Mae Phim tidig kväll och även på hemresan serveras det mat som är kostnadsfri.

Resans sista dag: Ankomst på morgonen till resp. avreseflygplats.

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium – ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en ”fristad” åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som ”vaktas” av en flock – snälla – apor.

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande (läs mer om dem samt om extrautfärden till Koh Samet genom att klicka på länken http://www.cksresor.se/utflykt/):

Halvdags naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och ”Home stay”.

Halvdags shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar

Eftermiddagsutfärd till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever ”skådespelet” med Eldflugor

OBS att samtliga utfärder/utfärdsprogram fram till er resas avgångsdatum kan komma att ändras. Detta gäller såväl till innehåll som till pris (vad gäller extrautfärder som ej ingår i resans pris) beroende på ev. prishöjningar eller andra omständigheter vi ej kan råda över. Det är därför slutligen den information som finns i vår servicepärm på hotellet som är den som gäller under er resa. Detta innebär också att någon utfärd ev. kan utgå ur programmet och ersättas av någon annan.

Valuta: Thailändska Bath

Våra boendealternativ:

3- stjärniga hotell Princess Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är ”normalstora” och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, Tv och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen, se mer på https://cksresor.se/the-princess-beach-resort/

Avatara lägenheter. Man kan – i mån av tillgång av dessa privatägda lägenheter – välja mellan att istället för att bo på något av hotellen bo i lägenhetsbyggnaderna Avatara i centat Mae Phim Plaza där man då äter sin mer omfattande frukost på ”grannen” restaurang Mezetto. Dessa lägenhetsbyggnader har egna pooler på taket men ligger också alldeles nära stranden och de som bor här har samma transportservice (kallas i Mae Phim för Songtaew och är helt gratis för alla våra gäster) som de som bor på hotell Princess. Se mer om Avataralägenheterna på https://cksresor.se/avatara-lagenheter/

Priset för 14- dagarsresan inkl. allt nedanstående är på hotell Princess och i Avataralägenhet endast 23.985:- (23.485:- den 26/11 och och 6/3 p.g.a. lägre flygpris)/person i dubbelrum + den nya flygskatten från Sverige.

Förlängningspriset för 6 dagar är endast 4.900:-/person och för 12 dagar 9.400:-/person i dubbelrum + de 750:- extra som Finnair debiterar för annat hemresedatum på flygbiljetter än det ”ordinarie”. Förlängningspriset inkluderar då ytterligare 6 resp. 12 övernattningar med frukost och middagar samt transfer (med enbart chaufför) till Bangkoks flygplats.
Enkelrumstilläggen är 3.180:- för ”grundresan” på 14 dagar samt 4.770:- resp. 6.360:- för resor med 6 resp. 12 dagars förlängning (på hotellen finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).
OBS att samtliga priser är baserade på max. kursen 0,32 SEK/Bath.

I priset ingår allt detta:

 • Flyg med Finnair från Arlanda, Kastrup samt (ev. mot tillägg) Landvetter och Umeå
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller i Avataralägenheter. Hotellrummen resp. lägenheterna är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad.
 • Lunch vid ankomsten till Mae Phim
 • Middagar varje kväll på ett 10- tal olika lokala restauranger inkl. på hotellet. Vid förlängning äter ”förlängarna” middagar tillsammans med våra andra grupper vilket innebär att repetition av både restauranger och menyer förekommer
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från massage, skräddare m.m (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Christers och/eller svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten dag 2
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder
Flygtider fr.o.m. 21/10 -20 (nedanstående tidsexempel kan ev. variera, de som står på er flygbiljett är alltid de som till sist gäller)
Utresa Hemresa (utom på resan 1/3, fråga oss)
Avr. Arlanda 12.55 Avr. Kastrup 13.15 Avr. Landvetter 12.05 Avr. Helsingfors 16.50 Ank. Bangkok 07.35 +1 Avr. Bangkok 23.05 Ank. Helsingfors 05.20 +1 Ank. Arlanda 07.55 Ank. Kastrup 08.10 Ank. Landvetter 08.30

OBS, anmälan till resan ber jag dig helst göra genom att använda knappen ”Boka” längst ner på sidan eller maila på mailadress christer@cksresor.se