Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Säsongen 2023-2024 har vi 16-års jubileum för våra Mae Phim resor

14-dagarsresor – nästan All inclusive – till Thailands genuina Pärla, Mae Phim

Vi flyger med KLM (eller ev. med annat flygbolag) från Arlanda, Kastrup och mot tillägg även från Landvetter och Linköping.

Med förlängningsmöjlighet 6 alt. 12 dagar, se mer info om detta längre ner på denna sida och för förlängning upp till 54 dagar under rubriken ”Long stay” på 1:a sidan.

Avresedatum:

2023:
Dessa resor med KLM 

2/11   Senioren logo 
14/11 Senioren logo
26/11 (500:- lägre pris p.g.a. lägre flygbiljettspris)
17/12, en 17- dagars jul- och nyårsresa, (klicka här för att se separat sida om denna resa)

2024:
5/1

17/1
29/1
11/2 (på denna resa ej avresemöjlighet från Linköping)
23/2

NYHET FRÅN ARLANDA RESP. FRÅN KASTRUP
FLYG NON-STOP TILL THAILAND MED THAI AIRWAYS UTAN PLANBYTE,
RES UTAN MELLANLANDNING
Då många av våra återkommande gäster utryckt en önskan om att få flyga direkt utan planbyte har vi nu möjligheten att erbjuda er att resa med THAI´s non-stop flyg från antingen Arlanda eller Kastrup.

Då dessa biljetter köps individuellt varefter bokningar kommer in så varierar tilläggspriset för detta någonstans mellan 2.000:- – 5.000:-/pers. inkl. transfer t/r Bangkoks flygplats och Mae Phim.
Kontakta oss för mer information om detta resealternativ.

Förlängning av resorna kan göras med 6 eller 12 dagar (utom på resorna 26/11 och 23/2)  för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad till flygbolaget (som kan vara på flera tusenlappar beroende på hur långt i förväg bokningen görs) som det innebär med ett annat hemresedatum än det ”ordinarie”. Man kan då välja mellan att antingen bo på 3- stjärniga hotell Princess eller det något nyare hotell Grand Blue och mer om dessa hotell ser du genom att klicka uppe till höger på resp. boende.

Koh Chang Förlängning 6 dagar med 5 nätter på Koh Chang, se detaljer och priser kring det under rubriken ”Utflykter” nästan högst upp på denna sida.

Jag – Christer – vill betona att våra resor till Mae Phim är resor till både en ”oturistisk” del av Thailand och – vad gäller hotell Princess – ett verkligen ”oturistiskt” hotell (se min beskrivning under rubriken ”Boende”). Ingetdera kan därför förväntas vara lika ”sofistikerat” som på typiska turistorter i Thailand, den stora behållningen här är istället den genuina vänligheten, de goda middagarna på olika restauranger i vår omgivning samt intressanta utfärder, en kombination som gör att vi säsongen 2023-2024 har många gäster som återkommer för upp till 8:e gången. Och samtliga dessa har då bokat en förlängd resa, det säger väl lite om trivseln här.

Senioren logo Special på resorna den 2/11 och 14/11 -23;
Boule och/eller vandring med  SPF Kungsholmens bouleentusiast Lasse Roxtorp
På dessa två resor kan ni i den lummiga trädgården på hotell Princess spela Boule på deras tre banor under ledning av SPF Kungsholmens bouleentusiast Lasse Roxtorp.

Lasse delar in deltagarna i lag och ett opretentiöst pris väntar de som lyckas bäst eller kanske med det mest spektakulära kastet eller eller är mest ambitiösa deltagaren eller…

OBS att vi spelar efter de regler om boule man finner genom att på Google skriva in ”SPF regler Boule” och där klicka på rubriken ”SPF SENIORERNA BOULE REGLER” Förutom att hålla i boulen har Lasse på sina tidigare privata resor till Mae Phim – inte bara spelat boule utan för att ”samla” steg – även (på plan mark) lagt upp olika vandringsrutter i Mae Phims omgivningar vilket gör att han känner våra omgivningar väl och alla våra övriga gäster är välkomna att följa med honom på dessa vandringar.

Preliminärt program:

Dag 1 Vår resa startar med avresa från Arlanda, Kastrup samt mot tillägg även från Landvetter alt. Linköping. Efter ca en första flygning på ungefär 1 1/2 timma med byte på Schiphol till flygbolagets större plan är flygtiden till Bangkok ca 10 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost vilka ingår i resans pris.

Dag 2 Vi landar och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar beroende på trafik. När vi kommer fram väntar en lätt måltid och sedan vill ni kanske redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi äter vår välkomstmiddag samt får information om vårt resmål.

Dag 3 och framåt I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.

Resans näst sista dag (dag 13): Avresa från Mae Phim tidig kväll eller ev. tidigt 14:e dagens morgon och även på hemresan serveras det på flyget mat som är kostnadsfri.

Resans sista dag (dag 14): Ankomst till resp. avreseflygplats.

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium – ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en ”fristad” åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som ”vaktas” av en flock – snälla – apor.

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande:

Halvdags naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och ”Home stay”.

Halvdags shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar

Eftermiddagsutfärd till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever ”skådespelet” med Eldflugor

OBS att samtliga utfärder/utfärdsprogram fram till er resas avgångsdatum kan komma att ändras. Detta gäller såväl till innehåll som till pris (vad gäller extrautfärder som ej ingår i resans pris) beroende på ev. prishöjningar eller andra omständigheter vi ej kan råda över. Det är därför slutligen den information som finns i vår servicepärm på hotellet som är den som gäller under er resa. Detta innebär också att någon utfärd ev. kan utgå ur programmet och ersättas av någon annan.

Valuta: Thailändska Bath

Våra boendealternativ:

3- stjärniga hotell Princess Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är ”normalstora” och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar som fylls på varje dag, luftkonditionering, Tv (enbart thailändska kanaler) och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen, se mer på https://cksresor.se/the-princess-beach-resort/ 

Eller (mot tillägg) kan man välja att bo på det något nyare hotell Grand Blue, se mer på
https://cksresor.se/grand-blue-resort/ 

Priset för 14- dagarsresan inkl. allt nedanstående är på hotell Princess endast 28.985:- (28.485:- den 26/11 -23 p.g.a. lägre flygpris)/person i dubbelrum + miljöskatten (ca 480:-) vid avresa från svenska flygplatser.

Obs, pristillägg från Landvetter 1.170:- och från Linköping 1.040:-  och obs att vi har väldigt få flygstygstolar tillgängliga från dessa två flygplatser på de olika avresedatumen.

Förlängningspriser;
Förlängning av resorna kan göras med 6 eller 12 dagar (utom på resorna 26/11 och 23/2)  för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad till flygbolaget (som kan vara på flera tusenlappar beroende på hur långt i förväg bokningen görs) som det innebär med ett annat hemresedatum än det ”ordinarie”.

Enkelrumstilläggen är 3.180:- för ”grundresan” på 14 dagar samt ytterligare 1.590:- resp. 3.180:- för resor med 6 resp. 12 dagars förlängning (på hotellen finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

OBS att samtliga priser är baserade på max. kursen 0,33 SEK/Bath. I priset ingår allt detta:

 • Flyg från Arlanda, Kastrup samt mot tillägg från Landvetter och Linköping, se nedan
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller Grand Blue. Hotellrummen är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad.
 • Middagar varje kväll på ett 10- tal olika lokala restauranger inkl. på hotellet. Vid förlängning äter ”förlängarna” middagar tillsammans med våra andra grupper vilket innebär att repetition av både restauranger och menyer förekommer
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från massage, skräddare m.m. (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Christers och/eller svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten dag 2
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder
Preliminära flygtider, nedanstående tidsexempel avser KLM men kan i undantagsfall ev. göras med annat flygbolag. Samtliga flygbolag har dock en väldig tendens att ändra sina tidtabeller, de tider som står på er flygbiljett är därför alltid de som till sist gäller.
Utresa Hemresa
Arlanda-Schiphol 13.30-15.35
Kastrup-Schiphol 14.10-15.35
Landvetter-Schiphol 14.20-15.55. Obs, pristillägg från Landvetter 1.170:-
Linköping-Schiphol 11.55-13.45. Obs, pristillägg från Linköping 1.040:-

Avresa från Schiphol kl. 17.05 och planet landar i Bangkok nästa morgon kl. 10.05

Avresa från Bangkok kl. 12.35 med ankomst till Schiphol kl. 19.05, därifrån avresa till  Arlanda 20.55-22.55, Kastrup 21.10-22.30, Landvetter 20.50-22.20 och Linköping 20.55-22.40.

OBS, anmälan till resan ber jag dig helst göra genom att använda knappen ”Boka” längst ner på sidan eller maila på mailadress christer@cksresor.se