Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Bo på hotell eller i lägenhet i genuina Mae Phim

Svarar du ja på nedanstående frågor ska du absolut resa med oss på en av våra resor till Thailands genuina pärla, badparadiset Mae Phim:

  • Vill du uppleva det genuina Thailand (så som ex. vis Phuket och Pattaya var för 20-30 år sedan)?
  • Vill du slippa charterturism?
  • Vill du bo alldeles intill stranden?
  • Vill du sola på en strand utan strandförsäljare som stör dig ideligen?
  • Vill du bo i en mysig semesterort som är känd i hela Thailand för de ca 50 strandrestaurangerna och för sin fina strand?
  • Vill du slippa ”flickbarer” och enträgna försäljare när du strosar i Mae Phims lilla centrum?
  • Vill du ha intressanta utfärder med svensktalande guider inkluderade i resans pris?
  • Vill du ha gemensamma middagar – på olika restauranger i Mae Phim eller i dess närhet – inkluderade i resans pris?

Golf
Vill du läsa mer om golfmöjligheter (att ta med en golfbag som väger max. 15 kg (kostar ca 700 SEK t/r) kan du läsa mer på svenska om det på den utmärkta hemsida Seaview har, www.seaview-condo.com och där klickar på GOLF EASTERN THAILAND

Bo på hotell
På våra gruppresor ingår det i priset att vi bor och äter frukost alldeles vid stranden på hotell Princess och om både hotellet samt det nedanstående lägenhetsalternativet kan du läsa detaljerade beskrivningar genom att klicka på resp. länk uppe till höger på denna sida.

Bo i Avatara lägenhet (de är privatägda) i vårt centra Mae Phim Plaza.
På våra resor kan du (för samma pris som på hotell Princess och i mån av tillgång) även välja att bo i en mycket rymligare Avataralägenhet med två bäddar och med en bäddsoffa för två mindre barn alt. en 3:e vuxen och hur de lägenheterna ser ut resp. merkostnaden ser du genom att klicka på länken Avataralägenhet uppe till höger på denna sida.

Lägenhetsanläggningen färdigställdes så sent som 2011 och allt är mycket fräscht och det finns här ca 80 privatägda lägenheter.

Lägenheternabyggnaderna är alltså inga hotell med receptionsservice utan lägenheterna är privatägda och ägs huvudsakligen av skandinaver varav några hyr ut sin lägenhet när de inte själva är här och det är dessa vi i vår tur då kan erbjuda er att hyra på våra gruppresor.

Bad – läge
Mae Phim har en av Thailands finaste stränder med klart vatten och sandbotten i havet, det var säkert en av anledningarna till att den Thailändske kronprinsen byggde ett palats här en gång i tiden och att vårt eget kungapar sedan flera år tillbaka ofta tillbringar en del av sina vintersemestrar här. Läget är det bästa tänkbara i Thailand på bara drygt två timmars avstånd från Bangkoks flygplats. Inom synhåll finns Koh Samet som är en av Thailands mest kända öar och på ca 10 mils avstånd ligger en annan känd ö, Koh Chang.

Mae Phim Plaza, ca 400 m. från hotell Princess
I denna och intilliggande byggnader finns en bl.a. restauranger, bageri, Viva livsmedelsbutik, pub, souvenirbutik, vårdcentral, tvättservice, glasscafé, massagesalong, resebyrå, cykel- och motorcykeluthyrning, bankautomat m.m.