Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Grand Blue Resort

Detta nyare (jämfört med hotell Princess) hotell med 68 rum som öppnade sina dörrar för gäster så sent som i mitten av november 2016.

Hotellet har enbart rökfria rum och Mae Phims största pool, den är inte mindre än 42 m. lång och 14 m. bred.

Obs att inte heller detta är ett ”charterhotell” utan liksom 3-stjärniga hotell Princess trevligt nog ett hotell inte minst för den inhemska turismen.

Tillägg för detta hotell jämfört med priserna på hotell Princess är 150:-/person/natt i dubbelrum och 300:-/natt i enkelrum, dock är under perioden 15/12-8/1 tillägget 250:- resp. 500:-

På våra gruppresor till Mae Phim kan vi nu erbjuda detta hotell (öppnade mitten av november -16) som ligger vid Mae Phim Plaza och direkt vid strandvägen i den skandinaviska delen av Mae Phim och ca 400 m. från hotell Princess. Hotellet har en trevlig lobby samt restaurang Mezetto (som har en bar) och här äter man även sin frukost.

Hotellet har Mae Phims största pool och till stranden är det från hotellentrén bara ca 60 meter, efter att ha korsat strandvägen är man där.

Här finns inga strandstolar, dessa får man på hotellet och tar själv med sig tvärs över vägen där man då förslagsvis placerar dem antingen direkt på stranden eller under något av alla de härligt skuggande pinjeträd som finns här.

Hotellet ligger vid Mae Phim Plaza vilket också är områdets centra med livsmedelsbutik (7 Eleven), kafé/bageri, restauranger, cykel- och mopeduthyrning och härifrån är det bara ca två km. till början av den thailändska delen av Mae Phim.

Rummen är ”normalstora” dubbelrum (den som bokar enkelrum får även här ett dubbelrum för ensamt bruk) med utsikt mot den stora poolen och delvis havet. Alla rum är välutrustade med dusch, hårtork, vattenkokare, luftkonditionering, Tv, kylskåp och balkong (alla rum har balkong som vetter snett mot havet och poolen) och det sätts dagligen in några småpåsar med snabbkaffe och te för den som vill ta en kopp på rummet eller balkongen.

Ni behöver inte ta med er badhandduk hemifrån, sådana får ni vid poolen.

Frukostbuffén på Grand Blue har ungefär samma innehåll som på hotell Princess, alltså inget ”överdåd”.

Alla rum har två separata sängar men kan fås med dubbelsäng om så önskas.

OBS, det finns på hotellet även några  familjerum bestående av två separata rum där ett har dubbelsäng och det andra har två separata sängar, hör av er till oss för prisuppgift på ett sådant.

Wi-Fi finns (gratis) både i receptionen och på rummen.

Tillgång hotellets Gym och bastu har alla gäster utan extra kostnad.

Safety box finns i varje rum.

Observera att även detta hotell passar för den som har svårt att gå lite längre sträckor, bl.a. eftersom vår egen transport – Songtaew – går mellan Mae Phim Plaza och den Thailändska delen av Mae Phim varje hel och halv timma mellan 09.00-18.30 (med lunchuppehåll för chauffören) samt till de restauranger vi äter våra gemensamma middagar.

Obs att vår egen Songtaew vid gruppresor – liksom från hotell Princess och Avatara lägenheterna – kör t/r hotellet och ”byn” två ggr/timma dagtid (men med lunchuppehåll för chauffören) samt på kvällen till/från de restauranger i ”byn” där vi äter de flesta av våra gemensamma middagar.

Vänligen notera också att Songtaewen ej är i tjänst när vi gör de utfärder som ingår i resans pris, dessa tillfällen utgör chaufförens ledighet.