Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

The Princess Beach Resort

Enda hotellet i Mae Phim med kombinationen av att ligga direkt vid stranden utan mellanliggande väg och att ha en jättestor trädgård samt både hiss och pool (och alla dessa fördelar med hotellet gör att man måste ha lite överseende med att det här och var är lite ”slitet” och tror man sig inte stå ut med det i förhållande till alla fördelarna ska man välja ett annat boende).
Hotellet har enbart rökfria rum.
Obs att detta ej är ett ”charterhotell” utan trevligt nog ett 3-stjärnigt hotell även för den inhemska turismen. 

På våra gruppresor till Thailand använder vi bl.a. detta hotell som byggdes för ca 20 år sedan och som ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg.

Hotellet har trädgård, restaurang, en liten bar, pool mm. Solstolar och parasoller finns vid poolen och stranden och de är naturligtvis gratis.

Hotellet är verkligen inget ”lyxhotell” och frukosten ingen överdådig buffé med massor att välja mellan utan ett trivsamt sådant med en härlig personal (flera av dem har arbetat här i många många år) och en underbart stor – ja snarast jättestor – trädgård eller park, vilket man nu vill fördra att kalla den och i den har de thailändska grupper som då och då bor på hotellet ofta lekar och sjunger/spelar karaoke.

Rummen är ”normalstora” dubbelrum (den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för ensamt bruk) och är välutrustade, alla rum har dusch alt. badkar (badkar på 1:a våningen), hårtork, vattenkokare, luftkonditionering, Tv, kylskåp (minibar men utan hutlösa priser…), ficklampa, paraply, innetofflor samt en gratis flaska vatten/person och dag. Dessutom sätts det dagligen in några småpåsar med snabbkaffe och te för den som vill ta en kopp på rummet eller balkongen (alla rum har balkong som vetter mot havet). Alla rum har två separata sängar men kan fås med dubbelsäng om så önskas.

Hotellet har ett lugnt läge och ligger granne med det man i Mae Phim kallar ”Kronprinsens palats” vid strandvägen. Det är knappt 400 m. till Mae Phim Plaza (där lägenhetskomplexet Avatara ligger) och där finns bl.a. Viva Supermarket, Viva glasskafé (båda ägda av svenske Örjan och hans thailändska hustru och har därför även svenska varor i sitt sortiment), restauranger, bageri, pub, souvenirbutik, resebyrå, cykel- och mopeduthyrning, tvättservice m.m.

Säkerhetsförvaring (Safe) finns i hotellets dygnsöppna reception.

Wi-Fi finns (gratis) både i receptionen, på rummen och vid solstolarna.

På hotellet serveras en enkel frukost som ibland serveras som ”set menue” och ibland i form av en buffé som vanligtvis innehåller bröd, marmelad, stekt ägg, prinskorv, kokt skinka, Corn flakes, ett par thailändska rätter och vanligtvis två sorters färsk frukt samt apelsinjuice.

Ni behöver inte ta med er badhandduk hemifrån, sådana får ni vid poolen.

Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor, lummig trädgård som man går genom på väg till/från poolen eller restaurangen. Man kan därför inte säga att rummen har havsutsikt trots att alla rum vetter mot havet och det beror just på den stora trädgården/parken som ligger mellan hotellbyggnaden och havet.

Observera att detta hotell även passar för den som har svårt att gå lite längre sträckor, bl.a. eftersom vår egen transport – Songtaew – går mellan hotellet och den Thailändska delen av Mae Phim varje hel och halv timma mellan 09.00-18.30 (med lunchuppehåll för chauffören) samt till de restauranger vi äter våra gemensamma middagar (detta gäller enbart när en hel grupp bor här). Färden till salongen där ni får er massage samt till restaurangerna tar men Songtaewen bara ca fem minuter (avstånd ca 2,5 km).

Om ni så vill kan ni utan kostnad uppgradera er till en lägenhet i lägenhetskomplexet Avatara (dessa lägenheter är på ca 36 kvm) och det måste i så fall göras före avresan från Sverige.

Avståndet till massagesalongen och till de olika restaurangerna där vi äter flera av våra middagar är ca 2,5 km.

Obs att vår egen Songtaew från tidig morgon kör t/r hotellet och ”byn” två ggr/timma dagtid (men med lunchuppehåll för chauffören) samt på kvällen till/från de restauranger i Mae Phim där vi äter de flesta av våra gemensamma middagar.

Vänligen notera också att Songtaewen ej är i tjänst när vi gör de utfärder som ingår i resans pris, dessa tillfällen utgör chaufförens ledighet.