Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

17/12-2/1, 17- dagars Jul- och Nyårsresa – nästan All inclusive – till Thailands genuina Pärla, Mae Phim

En resa som passar jättebra för dig som reser ensam (nästan alla som redan är bokade gör just det).

Fira jul och nyår med oss i charmiga Mae Phim
 
OBS, vi har nu endast en sjukåterbuds plats kvar på vår Jul- och Nyårsresa till Mae Phim den 17/12-2/1 och på den kan vi lämna hela 5.000:- i rabatt, priset blir därför endast 36.940:-

Vi kommer även i år att – för 15:e gången – fira jul och nyår i ”vår” lilla pärla, den charmiga lilla fiskebyn Mae Phim i sydöstra Thailand, en resa som passar både de som reser tillsammans såväl som – och inte minst – de som reser ensamma och resan kan väl inte få ett bättre betyg än att vi på denna resa i år har en av gästerna som kommer tillbaka till oss för till 9:e gången i följd.

Obs att p.g.a. försenad ombyggnad av hotell Princess kommer vi på denna resa att bo på 4- stjärniga hotell Grand Blue 

Se mer om det hotellet på https://cksresor.se/grand-blue-resort/

Med nyårsfirande på Thailändskt sätt där 2024 enligt Thailändsk tideräkning blir år 2567

Vi flyger med KLM (eller ev. med annat flygbolag) från Arlanda, Kastrup och mot tillägg från Landvetter och Linköping

Med boendemöjlighet på hotell Princess eller hotell Grand Blue

Med förlängningsmöjlighet 6 alt. 12 dagar, se mer info om detta längre ner på denna sida 

Jag – Christer – vill betona att våra resor till Mae Phim är resor till både en ”oturistisk” del av Thailand och – vad gäller hotell Princess – ett ”oturistiskt” hotell. Ingetdera kan därför förväntas vara lika ”sofistikerat” som på typiska turistorter i Thailand, den stora behållningen här är istället den genuina vänligheten, de goda middagarna på olika restauranger i vår omgivning samt intressanta utfärder, en kombination som gör att vi i år har många gäster som återkommer för upp till 9:e gången. Och i stort sett samtliga dessa har då bokat en förlängd resa, på allt från 6 upp till 53 dagar.

Förlängning Förlängning av resan kan göras i Mae Phim med 6 el. 12 dagar för endast 4.900:- resp. 9.400:- + den merkostnad till flygbolaget (som kan vara på flera tusenlappar beroende på hur långt i förväg bokningen görs) som det innebär med ett annat hemresedatum än det ”ordinarie”. 

Förlängning 6 dagar (5 nätter) på Koh Chang
För förlängning på Koh Chang se detaljer och priser kring det under rubriken ”Utflykter” nästan högst upp på denna sida. 

Preliminärt program:

Dag 1 Vår resa kan  starta med avresa från antingen Arlanda eller Kastrup samt mot tillägg även från Landvetter alt. Linköping. Efter ca en första flygning på ungefär 1 1/2 timma med byte på Schiphol till flygbolagets större plan är flygtiden till Bangkok ca 10 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost vilka ingår i resans pris.

Dag 2 Vi landar och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar beroende på trafik. När vi kommer fram väntar en lätt måltid och sedan vill ni kanske redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi äter vår välkomstmiddag samt får information om vårt resmål.

Dag 3 och framåt I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.

Resans näst sista dag (dag 16): Avresa från Mae Phim tidig kväll eller ev. tidigt sista dagens morgon och även på hemresan serveras det på flyget mat som är kostnadsfri.

Resans sista dag (dag 17): Ankomst till resp. avreseflygplats.

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium – ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en ”fristad” åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som ”vaktas” av en flock – snälla – apor.

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande:

Halvdags naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och ”Home stay”.

Halvdags shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar

Eftermiddagsutfärd till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever ”skådespelet” med Eldflugor

OBS att samtliga utfärder/utfärdsprogram fram till er resas avgångsdatum kan komma att ändras. Detta gäller såväl till innehåll som till pris (vad gäller extrautfärder som ej ingår i resans pris) beroende på ev. prishöjningar eller andra omständigheter vi ej kan råda över. Det är därför slutligen den information som finns i vår servicepärm på hotellet som är den som gäller under er resa. Detta innebär också att någon utfärd ev. kan utgå ur programmet och ersättas av någon annan.

Valuta: Thailändska Bath

Våra boendealternativ: 3- stjärniga hotell Princess Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är ”normalstora” och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, Tv och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen.

Eller (mot tillägg) kan man välja att bo på det något nyare hotell Grand Blue, se mer på
https://cksresor.se/grand-blue-resort/ 

Priset för 17-dagarsresan på hotell Princess är 41.940:-/person i dubbelrum

Enkelrumstillägg 3.970:-

Obs, pristillägg från Landvetter 1.170:- och från Linköping 1.040:- och obs att vi har väldigt få flygstygstolar tillgängliga från dessa två flygplatser.

Förlängningspriset för 6 dagar är endast 4.900:-/person och för 12 dagar 9.400:-/person i dubbelrum + den merkostnad till flygbolaget (som kan vara på flera tusenlappar beroende på hur långt i förväg bokningen görs) som det innebär med ett annat hemresedatum än det ”ordinarie”. Man kan då välja mellan att antingen bo på 3- stjärniga hotell Princess eller det något nyare hotell Grand Blue och mer om dessa hotell ser du genom att klicka uppe till höger på resp. boende.

Enkelrumstillägget på hotell Princess är vid förlängning 5.955:- resp. 7.940:-för resor med 6 resp. 12 dagars förlängning (på hotellen finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum/lägenhet för eget bruk).

OBS att samtliga priser är baserade på max. kursen 0,33 SEK/Bath.  I priset ingår allt detta:

 • Flyg från Arlanda, Kastrup, Landvetter och Linköping (men obs att från Landvetter och Linköping har vi tillgång till väldigt få flygstolar)
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller hotell Grand Blue. Hotellrummen resp. lägenheterna är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad.
 • Lätt måltid vid ankomsten till Mae Phim
 • Middagar på olika lokala restauranger och på hotellet.
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Julaftonssupé
 • Nyårssupé (med nyårsfirande på thailändskt sätt)
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från Mae Phim Plaza, massage m.m. (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten till Bangkoks flygplats dag två
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder

OBS att ditt pass måste vara giltigt 6 mån. efter hemkomst

Preliminära flygtider, nedanstående tidsexempel avser KLM men resan kan i undantagsfall ev. göras med annat flygbolag. Samtliga flygbolag har dock en väldig tendens att ändra sina tidtabeller, de tider som står på er flygbiljett är därför alltid de som till sist gäller.
Utresa
Arlanda-Schiphol 13.30-15.35
Kastrup-Schiphol 12.05-13.30
Landvetter-Schiphol 14.20-15.55.
Obs, pristillägg från Landvetter 1.170:-
Linköping-Schiphol 11.55-13.45.
Obs, pristillägg från Linköping 1.040:-

Avresa från Schiphol kl. 17.05 och planet landar i Bangkok nästa morgon kl. 10.05

Hemresa

Avresa från Bangkok kl. 12.35 med ankomst till Schiphol kl. 19.05, därifrån avresa till  Arlanda 20.55-22.55, Kastrup 21.10-22.30, Landvetter 20.50-22.20 och Linköping 20.55-22.40

OBS, anmälan till resan ber jag dig helst göra genom att använda knappen ”Boka” lite längre ner på denna sidan eller maila på mailadress christer@cksresor.se