Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

ISLAND
Vulkanernas och Sagornas land
9-13/5, 13-17/5 och 11-15/9 -23

En resa med svensktalande guide/reseledare
En – nästan – ”All inclusive” resa
Avresa kan ske antingen från Arlanda eller Kastrup

Preliminärt program (dagarnas inbördes ordning och innehållet i/mellan de olika dagarnas program kan ev. ändras beroende på väder och/eller andra omständigheter):

Dag 1
Avresa med Icelandair från Arlanda eller Kastrup enl. nedan och lättare förtäring säljs ombord. Vid ankomsten till Island börjar vi med att köra till Reykjaviks centrum för en kort orienteringstur innan vår reseledare tar oss till hotellet, fyrstjärniga hotell Natura. Middag på hotellet

Dag 2
08.30-
ca 16.00 gör vi en stadsrundtur där vi bl.a. besöker Hallgrimskyrkan och det nya operahuset, Harpa. Dagens lunchpaus – på egen bekostnad – gör vi i en av Reykjaviks mest spektakulära byggnader, glaskupolen Pärlan. Därifrån fortsätter vi till Haldór Laxness museum och på hemvägen vid Álafoss ullspinneris fabriksbutik. Álafoss fabriksbutik är också ett litet lokalt konsthantverkscentrum med verk av såväl glaskonstnärer, keramiker och bildkonstnärer. Här kan man även handla tröjor, plädar, garn m.m. till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort).

16.30 Kör vi till en av Reykjaviks badanläggningar, med bl.a. Islands ”världsberömda” Heitur pottir (varma badgrytor, de finns här med temperaturer på 38-44 grader) där vi njuter av det varma vattnet. Middag på hotellet

Dag 3
08.30-ca 16.00
Utfärd till Islands mest berömda sevärdheter som Geysir, Gullfoss, Tingvalla m.m. och med lunch på egen bekostnad vid Geysir.
I kväll middag på hotellet.

Dag 4
08.30-ca 15.30 utfärd till bl.a. Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända i Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad.

Härifrån vänder vi hemåt (obs att bussen på hemväg från utfärden stannar i Gamla Stan för de som vill shoppa och/eller besöka något av Reykjaviks alla museer mm).
Middag på hotellet

Dag 5
Avfärd från hotellet till flygplatsen och obs att allt, tax freebutiker, bank mm är öppet på flygplatsen oavsett avresetiden.

Pris/person i dubbelrum 19.985:-

Enkelrumstillägg: 3.580:

Priserna är baserade på max. kursen 1.000 ISK = 90 SEK och prisläget den 20/6 -21
I priset ingår:

  • Flyg och flygskatter Island t/r samt transfer med egen buss t/r flygplatsen – hotellet
  • Fyra nätter på fyrstjärniga hotell Natura. Hotellet är rökfritt
  • Frukostbuffé (avresemorgonen i form av frukostpåse)
  • Fyra 2-rätters middagar med kaffe/te
  • Bad i Heitur Pottir
  • Stadsrundtur samt utfärd till Laxness museet och Álafoss
  • Utfärd till Geysir, Gullfoss, Tingvalla m.m.
  • Utfärd till Snorri Sturlussons Reykholt, Hraunfossa m.m.
  • Vår reseledares alt. lokalguides medverkan

Obs, utfärdernas värde är drygt 40.000 ISK = ca 3.600 SEK 

Prel. flygtider:
Utresa Hemresa
Avr. Arlanda 13.55
Avr. Kastrup 14.00
Ank. Island 15.10-15.15
Avresa sker från Island på morgonen

Vårt hotell:
Hotell Natura, ett av tre topphotell i Reykjavik, är ett 4-stjärnigt hotell som (och det hörs nästan på namnet) är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum). Strax intill hotellet ligger en av Reykjaviks stora sevärdheter som heter Pärlan. Hotellets 220 rum har wc/dusch, telefon, TV, kylskåp och hårtork. Det är det enda hotell i Reykjavik med en inomhus swimmingpool.

Restaurangen som finns på hotellet drivs av två privata krögare och räknas sedan decennier som en av Reykjaviks bästa och här äter vi våra 2- rätters middagar.