Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Spela golf i Thailand

Som en nyhet erbjuder vi nu er som spelar golf att under er resa spela vid 4 olika tillfällen under en erfaren golfares ledning på några av de bästa banor som ligger på mellan ca 45 minuter till ca 1½ timmas avstånd från Mae Phim.

Som en nyhet erbjuder vi nu er som spelar golf att under er resa spela vid 4 olika tillfällen under en erfaren golfares ledning på några av de bästa banor som ligger på mellan ca 45 minuter till ca 1½ timmas avstånd från Mae Phim.

Ni kommer att spela tillsammans med – den svenske – Rolf Sjöberg som är en erfaren och inbiten golfentusiast och som kommer att ta väl hand om er under golfdagarna. Rolf bor f.ö. i Mae Phim på Seaview, han är alltså mer eller mindre granne med er oavsett om ni bor på något av hotellen Princess och Grand Blue eller i lägenhetsbyggnaderna Avatara.

Det finns en mängd golfbanor på 45 minuter till 1½ timmes bilavstånd från Mae Phim och en av de närmaste och mest unika anläggningarna från Mae Phim sett heter Wangjuntr Golf Park. Den har tre 18 håls slingor med ett gemensamt klubb hus och Svensk golf hade en artikel om banan på sin websida som kan ses på följande web address:

http://www.svenskgolf.se/artiklar/banor-och-resor/20160222/varldens-enda-bana-med-vattenhinder-pa-greenen/

Som det nämns i artikeln så är dessa banor ganska utmanande men naturupplevelserna gör att resultatet kan komma i andra hand. Jungle har biltvång och det är nödvändigt eftersom banan ligger – som ni kan se i artikeln – i rejält kuperad terräng och med långa avstånd från green till tee.

Ett par andra banor – på något längre avstånd från Mae Phim än Wangjuntr Golf Park – ni spelar på tillsammans med Rolf är Treasure Hill Golf Club och Greenwood Golf Club, dessa båda är mera traditionella park banor i Thailand stil. Båda dessa banor håller mycket hög klass och är lite lättare än Wangjuntr Golf Park.

Golf i Thailand är ju lite annorlunda än golf i Sverige genom bekvämligheten att alltid ha sin egen caddy och i vissa fall är det det som sagt biltvång. Eftersom det alltid blir lite svettigt att spela i värmen försöker vi spela tidigt på morgonen och efter avslutat spel brukar man alltid använda duscharna i omklädningsrummen, därför är det bra att ta med sig ett ombyte kläder. Lunch brukar vi sedan äta innan vi åker tillbaka till Mae Phim och den betalas då av var och en utifrån vad man väljer att äta.

Nedan ser du vilka banor vi spelar på:

Golfdag 1
Greenwood Golf Club (www.gwgolfclub.com/)
Golfdag 2
Treasure Hill GC (http://www.treasurehill.co.th/)

Golfdag 3
Wangjuntr Jungle Course(www.wangjuntrgolf.com)

Golfdag 4
Greenwood Golf Club (www.gwgolfclub.com/)

Pris 7.800:-/person när minimum två personer anmäler sig samtidigt

Är du ensam att spela men ändå skulle vilja boka detta golfpaket alt. att ni är fler än två personer går det också alldeles utmärkt, skicka då bara ett mail till christer@cksresor.se så får du en offert.

Allt detta ingår i priset på vårt golfpaket:

  • Boende på hotell Princess alt. lägenhetskomplexet Seaview (ev. mot tillägg)
  • Golfvärdens medverkan alla 4 dagarna
  • Transport Mae Phim-banorna t/r
  • Dricks till chauffören
  • Green fee
  • Klubbhyra
  • Caddy
  • Dricks till caddyn

Observera att vi i görligaste mån försöker lägga speldagarna på utflyktsfria dagar men vid något enstaka tillfälle under resan kan det av olika lokala skäl vara så att en speldag ”kolliderar” med någon halvdagsutfärd och att man då måste avst från den