Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

SKOTTLAND runt, en resa som kan beställas av föreningar

Med Skottlands- och whiskykännaren Jöran Nielsen som reseledare, och med 3-4 stjärniga hotell.

Välkommen till kiltarnas, whiskyns, säckpipornas förlovade land! Underskön natur med vilda, öde hedar, majestätiska berg, djupa dalar glittrande sjöar och havsvikar väntar dig.

Tillsammans med vår Skottlands- och whiskyexpert Jöran Nielsen upplever du landet och han ger dig på ett entusiastiskt sätt en inblick i landet och dess invånare. Skottland har en mycket intressant historia med många färgstarka personligheter som Maria Stuart, William ”Braveheart” Wallace, Robert the Bruce, Bonnie Prince Charlie, Robert Burns, Walter Scott, R.L. Stevenson m.fl. Du får även möjlighet till att handla genuint skotska produkter med dig hem. På denna resa har vi valt att ligga still flera nätter på samma hotell och plats i höglandet. Därifrån upptäcker vi trakten, känd från tv-serien ”Karl för sin Kilt”, genom trevliga utflykter.

Vi får lära känna Edinburgh och mycket mer med en trevlig avslutning med den fina Skotska kvällen med god mat, musik och sång.

Prel. Program

Dag 1 Sverige – Edinburgh – Highlands
Vi flyger med Norwegian kl 07:00 från Arlanda via Oslo till Edinburgh. Ankomst Edinburgh 10:30. Där väntar vår skotska buss. Väl ombord på vår buss får vi en första smak av landet när vi kör norrut och lämnar låglandet för att ta oss upp genom det vackra landskapet i södra höglandet på väg till vårt höglandshotell. Omgivningen är betagande med Grampian bergen och Cairngorms nationalpark, med Skottlands näst högsta berg, Ben Macdui 1.309m. Gemensam middag på hotellet. (M)

DAG 2-3: Highlands
Från vår bas gör vi dagliga utflykter i trakten. Under dagarna här kan du ta en promenad i byn och känna dig som ”höglandsbo”, gå i de lokala butikerna, ta en pint öl på den lokala puben och bekanta dig med traktens lokalbefolkning. Utflykterna kan komma att genomföras i annan ordning.

DAG 2 Loch Ness
Dagens heldagsutflykt tar oss över hedar, berg och längs sjöar till den berömda Loch Ness. Kanske får vi syn på odjuret? Vi följer Caledonian Canal genom The Great Glen. Längs vägen gör vi stopp för foto och för att njuta av landskapet. Vi ser även monumentet över de Commandosoldater som tränades i det karga landskapet. Under dagen gör vi en trevlig båttur* på Loch Ness. För den hugade kan det bli möjlighet till ett dopp i den mytomspunna sjön. Lunch under dagen. Gemensam middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 3 Slott och Whisky
Vi åker in i Speyside, en av Skottlands mest berömda whiskyregioner. Vi åker till en fårherde som visar oss hur han vallar får med hjälp av sina bordercollies Längre in i Speyside ska vi besöka ett av traktens ståtliga slott*, där vi gör en rundvandring samt beundrar den vackra trädgården. Efter lunch besöks ett av traktens berömda whiskydestillerier*, där vi får en inblick i konsten att framställa denna ädla dryck. Givetvis får vi provsmaka den färdiga produkten. Visste du att det var en engelsk kung som bidrog till dryckens popularitet och spridning? Åter till vårt hotell och på kvällen serveras middag. (F, L, M)

Dag 4 Highlands – St Andrews – Edinburgh
Vi lämnar vårt ”hem” i det vackra höglandet och färdas söderut genom ett fascinerande varierande landskap över berg och genom dalar nedåt Pitlochry och Perth. Via Dundee vid floden Tays mynning kommer vi till golfarens mekka St Andrews med sin legendariska links golfbana och katedralsruin, med utsikt över havet. Här gör vi uppehåll så vi får tid att se oss omkring samt äta lunch i egen regi.
Därefter är det tid att fortsätta till huvudstaden Edinburgh.
Gemensam middag på en trevlig restaurang eller på hotellet. (F, L, M)

Dag 5 Edinburgh
Edinburgh har blivit framröstad som Storbritanniens vackraste stad, och naturen och arkitekturen här är verkligen oslagbar. Placeringen vid havet hjälper också till, liksom det stora utbudet av historiska byggnader och lämningar. Vi inleder dagen med att bekanta oss med Skottlands huvudstad under en stadsrundtur där vi ser den medeltida ”Old Town” med Royal Mile och 1800-talets Georgianska ”New Town” samt Leith där det blir tillfälle till shopping och så äter vi Fish & Chips till lunch på en trevlig hamnkrog.

Eftermiddagen på egen hand. Kanske ett besök på Edinburgh Castle, den stolta borgen är ett av de mest kända slotten i världen, där du kan beskåda de skotska kronjuvelerna och kröningsstenen. Eller besök den Kungliga lustjakten HMS Britannia, den fina Botaniska Trädgården eller palatset Holyrood. Reseledaren ger tips. (F, L)
På kvällen erbjuder vi en uppskattad Skotsk afton* – en minnesvärd kväll med fyrarätters middag, dryck och medryckande föreställning med kända skotska sånger, danser och kiltar. En av resans höjdpunkter! Bokas vid bokningen av resan och betalas på plats i lokal valuta till reseledaren.

Dag 6 Edinburgh och hemresa
Vi har dagen på egen hand i Edinburgh innan vi blir hämtade för transfer till flygplatsen.
På förmiddagen går vi en guidad promenad i Old Town (gamla stan) med Jöran.
Vårt direktflyg avgår kl. 20.20 (med reservation för ev. ändring). Ankomst Arlanda kl. 23:30.

  • Allt detta ingår i resans pris:
  • Flyg t/r Arlanda-Edinburgh
  • Buss m. toalett under resan
  • Vägavgifter
  • Övernattningar på nedanstående hotell
  • Frukost
  • 4 middagar (dryck utöver vatten ingår ej), varav en på restaurang i Edinburgh
  • 4 luncher (dag 2, 3, 4, 5 där dryck utöver vatten inte ingår)
  • Svensktalande reseledare och guide med stor erfarenhet av Skottland samt whiskykunnig
  • Samtliga i texten nämnda entréer

Resans pris, kontakta oss för offert

Extra arrangemang (bokas i samband med resan eller under resan i mån av plats):
Skotsk afton med fyrarätters middag (inkl Haggis), dryck och show samt busstransfer t/r £ 85,-
Betalas i lokal valuta (pund) på plats till reseledaren. (med reservation för ev. prisändring)

Våra hotell (preliminärt, kan ev. bli någon ändring);

Strathspey Hotel, Aviemore:
4- stjärnigt hotell tillhörande MacDonald resorts med många faciliteter i den lilla trevliga byn Aviemore, omgivet av vacker natur uppe i de skotska högländerna, härligt beläget i den skotska höglandsbyn Aviemore, porten till Cairngorms nationalpark med sin storslagna natur.

Premier Inn, Edinburgh Central
Premier Inn Edinburgh Central Lauriston Place Hotel är ett utmärkt val med många användbara bekvämligheter som finns där för att göra din vistelse bättre. Det finns plattskärms-tv på rummen, och du kan enkelt hålla dig uppkopplad tack vare kostnadsfritt wifi. Hotellet har en reception som är öppen dygnet runt och bagageförvaring. Dessutom har gäster tillgång till en lounge, vilket har gjort det här till ett populärt val bland resenärer på besök i Edinburgh. Premier Inn Edinburgh är perfekt för turister då det ligger nära några av Edinburghs mest populära sevärdheter. Om du är på jakt efter saker att göra kan du besöka Edinburgh Castle (0,4 km), eller Royal Mile (0,6 km) som är populära sevärdheter bland turister, och de ligger alla inom gångavstånd.