Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

”Paradisön” Koh Munnork

Man ska naturligtvis alltid vara försiktig med superlativer när man beskriver något som ex. vis att vara ett paradis men nog tycker jag att det känns lite så när man är på Koh Munnork.

Koh Munnork är en privatägd liten ö och den ligger inte mer än 45 minuters båtfärd från Mae Phims fiskeby Ao Khai. När man stiger iland där ca kl. 14.00 (vid hemresan avgår båten kl. 15.00) möts man av en rofylld miljö och en lobby/restaurang alldeles vid havet och här ligger också poolen.

Man får direkt tillträde till sin bungalow strax intill stranden och den behåller man sedan tills 12.00 avresedagen. Det finns inte mer än 23 bungalows på ön och alla är välutrustade med AC, dusch/wc, gratis vatten, hygienartiklar m.m.

Det kan vara en härlig utflykt från Mae Phim att stanna här en eller ett par nätter och bara njuta av avsklidheten på denna ö som också bjuder på möjligheten att göra en ”djungelvandring”, det framgår kanske delvis att det är så på några av de bilder nedan jag tog vid ett eget besök på Koh Munnork när man går vandringsleden runt ön.

På Koh Munnork finns det också snorklingsutrustning och kajaker att tillgå, det kostar inget extra.

På restaurangen har man en trevlig meny och att äta middag eller lunch här är verkligen prisvärt, en varmrätt kostar bara runt 200 Bath.

Priset för denna utfärd är från ca 5.200 Bath/person och natt när 2 personer delar en bungalow

I priset ingår:

  • Transport från hotellet/lägenheten i Mae Phim till hamnen (avstånd ca 6 km.)
  • Båtresan till Koh Munnork
  • Två personers bungalow från 14.00 ankomstdagen t.o.m. kl. 12.00 hemresedagen
  • Frukost
  • Hämtning i hamnen vid ankomsten och transport tillbaka till hotellet/lägenheten i Mae Phim