Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Koh Chang, förlängning 6 nätter varav 5 nätter på Koh Chang

Vi har fått flera önskemål om en möjlighet att förlänga sin resa genom att avsluta den på östra Thailands största ö, Koh Chang. Jag är därför glad att nu kunna erbjuda den möjligheten där man då efter övriga gästers ”ordinarie” hemresa avresedagen efter ytterligare en övernattning i Mae Phim ha avresa från Mae Phim kl. 09.00 och därefter ha 5 nätter på Coconut Beach Resort samt inför hemresan lämna Koh Chang med privat transfer direkt till Bangkoks flygplats för hemresa tillsammans med dem som tillbringat sina förlängningsdagar i Mae Phim.

Färjeöverfarten tar ca 35 minuter och man har då sin chaufför med sig som visar tillrätta både här och som sedan tar er ända fram till hotellreceptionen. På färjan sitter man luftigt och kan i den öppna miljön njuta av anblicken av Koh Chang som man alltefterhand närmar sig och vill man ha en kopp kaffe/te eller köpa lite frukt finns den möjligheten under överfarten och naturligtvis finns det tillgång till toaletter.

Hotellet ligger alldeles vid havet och här bor ni i ett trevligt hotellrum eller en bungalow alldeles intill stranden (se mina bilder nedan), det är inte mycket större avstånd dit än det berömda ”stenkastet” och vill man ha omväxling till att bada i havet finns det även en strandnära swimmingpool.

Hotellet har också en bar samt en trevlig restaurang direkt vid havet med väldigt rimliga priser och här har man dessutom varje kväll olika slags underhållning, bl.a. den sorts eldshow du kan se nedan på de bilder jag tagit.

På Koh Chang finns många olika aktivitetsmöjligheter om man vill ha omväxling från strandlivet, bl.a. är det jättetrevligt att hyra en motorcykel (finns 50 m. från hotellet) eller åka med någon av alla de linjetaxibilar som finns och ge sig ut på upptäcktsfärd på den kuperade ön. På Koh Chang finns det många vackra vattenfall och till dem är det väldigt lätt att hitta med hjälp av de detaljerade kartor man får gratis i hotellreceptionen, ja t.o.m. redan på färjan.

Ett trevligt utflyktsmål är byn Bang Bao, en by med en rejält lång pir där man hittar det som nog är de största samlade shoppingmöjligheterna på Koh Chang och som dessutom har flera trevliga små restauranger och kaféer.

En annan trevlig aktivitetsmöjlighet är att göra promenader på den jättelånga stranden och skulle man då bli hungrig eller törstig finns det gott om ”vattenhål” där man kan få sig en förfriskning eller matbit.

Pristillägget är 4.500:-/person i dubbelrum utöver förlängningspriset för 6 dagars förlängning i Mae Phim på hotell Princess.

Enkelrumstilläggen är av två slag;
dels 4.500:- utöver tillägget på hotell Princess om man reser som 3:e eller 5:e person i ett sällskap och dels 9.100:- utöver tillägget på hotell Princess om man reser helt ensam.

Detta ingår i priset på förlängningen, som är på egen hand:

  • En övernattning i Mae Phim inkl. frukost
  • Privat transfer från Mae Phim till hotel Coconut Beach Resort på Koh Chang
  • Färjeavgifter t/r
  • 5 nätter på hotell Coconut Bech Resort inkl.  stor frukostbuffé
  • Privat transfer till Bangkoks flygplats på avresedagen enl. ovan

Här ser du ett par bilder från utflykten. Klicka på dem för större version