Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Lokal fiskeby samt en by med lantgårdar som satsar på organisk odling…

… som också erbjuder ”Home stay”, något som vi svenskar närmast skulle kunna likna vid ”Bo på lantgård”. Dessa två genuina byar med helt olika sätt att försörja sig av det havet resp. jorden ger ser vi på en halvdags utfärd i vår allra närmaste omgivning.

Kl. 10.00 – ca kl. 13.00
Denna förmiddag besöker vi Mae Phims fiskeby Ao Khai, ett genuint fiskeläge där vi på nära håll får se det dagliga arbetet och vad delar av lokalbefolkningen livnär sig på.

Vi kommer också att göra ett besök i en närbelägen by där de drygt 100- talet gårdarna helt och hållet har organisk odling och där många av dem även erbjuder ”home stay” och där byn ingår i det landsomfattande landsbygdsprojektet Amazing Thailand.

Pris 1.000 thb/pers.