Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Seaview lägenheter

Bilderna är tagna av Christer.

Lägenhetsbyggnaden Seaview

Här köpte jag – Christer – och mina barn en lägenhet 2008 och det var upprinnelsen till att jag började arrangera resor till Mae Phim.

Seaview ligger vid strandvägen, mittemot hotell Princess och ca 400 m. från Mae Phim Plaza. På Seaview finns en 25 meters pool och när man vill bada i havet och/eller äta lunch brukar man bara gå tvärs över strandvägen till hotell Princess och sola/bada tillsammans med de som bor där.

Tillägget på Seaview är – beroende på våningsplan – från ca 300:-/natt (på 17-dagars jul- och nyårsresan från ca 600:-/natt)

Seaviews lägenheter är ett utmärkt alternativ för de som vill ha ännu större utrymme under sin semester än vad ett ”normalt” hotellrum eller en Avataralägenhet erbjuder.

Lägenheterna är som ni ser på planskissen avsevärt större än Avataralägenheterna, de är på ca 80 kvm inkl. balkongens yta och alla har ett allrum med pentrydel, två sovrum, två toaletter samt en rejäl balkong (dock är de så att några lägenhetsinnehavare har sina privata saker i det minsta av sovrummen varför det då endast kan vara det största av sovrummen man kan använda).

Vad gäller utrustning i lägenheterna ligger det i sakens natur att alla är olika inredda och utrustade men gemensamt är att alla har två toaletter, en allrumsdel med ett pentry med bl.a. spis, kyl/frys, vattenkokare m.m. Det sätts också här – liksom i Avataralägenheterna – in en flaska vatten/person och dag samt te- och kaffepåsar.

På bilderna nedan kan ni se ett exempel på hur lägenheterna – som alla har balkongen vänd mot havet – kan se ut. I pentryt finns det köksutrustning för enklare matlagning samt glas, porslin och bestick för fyra personer.

Bilden överst till vänster nedan är tagen från hotell Princess trädgård och den vita byggnaden är Seaview, längre mellan dem är det inte.

Max. antalet personer i en Seaviewlägenhet är fyra personer (vuxna och/eller barn).

Vänligen observera också att alla utfärder startar på hotell Princess.

Wifi finns (gratis) på hotell Princess tvärs över gatan, både vid receptionen och vid solstolarna.

Ca 400 m. från Seaview ligger Mae Phim Plaza och här finns bl.a. Viva Supermarket, Viva glasskafé (båda ägda av svenske Örjan och har därför även svenska varor i sitt sortiment), restauranger, bageri, pub, skräddarbutik, massagesalonger, souvenirbutik, resebyrå, cykel- och mopeduthyrning, tvättservice m.m.

Observera att lägenhetsbyggnaden Seaview liksom Avataralägenheterna inte är hotell med reception och receptionsservice utan att lägenheterna är privatägda.

Några av ägarna till dessa lägenheter hyr – när de inte är i Mae Phim – ut sina lägenheter via serviceföretaget Sun4U som finns på orten och det är dessa lägenheter vi i vår tur kan erbjuda er att uppgradera er till på våra gruppresedatum (alltså inte som individuella bokningar).

Frukost äter de som bor på Seaview tillsammans med gästerna på hotell Princess och då Seaview inte är hotell sker städning samt lakan/handduksbyte ej dagligen utan en gång i veckan av de olika ägarnas serviceföretag och bäddar gör man själv under hela perioden.

Obs. att vår egen Songtaew vid gruppresor kör t/r från hotell Princess (bara ca 50 m. promenad från Seaview) – massagesalongen två ggr/timma mellan 09.00-18.30 (med lunchuppehåll för chauffören) samt på kvällen till/från de restauranger där vi äter våra gemensamma middagar.

Vänligen notera också att Songtaewen ej är i tjänst när vi gör de utfärder som ingår i resans pris, dessa tillfällen utgör chaufförens ledighet