Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Vad mer om Mae Phim?

Tack vare att många thailändare själva tillbringar sina weekends och semestrar här ligger prisnivån ca 30 % lägre jämfört med ”charterorterna” i Thailand.

Klädinköp
Ni kan till verkligt lågt pris sy upp såväl dam- som herrkläder hos en skräddare i Mae Phim. Som prisexempel kan nämnas att en klänning i siden kostar ca 5-8000 Bath och en kostym i kashmirull med sidenskjorta ca 8-10.000 Bath.

Marknaden
Marknaden i Mae Phim skiljer sig väsentligt från de större städernas. Här dignar inte borden av piratkopior av klockor eller kläder, i stället är det bybor som säljer det man behöver för det vardagliga livet som mat, frukt, verktyg mm. Det är en sann upplevelse att strosa omkring på det lilla marknadsområdet och känna att det här är en genuin thailändsk marknad.
En typisk thailändsk marknad finns på tisdagarna i staden Klaeng ca 15 km. från Mae Phim och dit erbjuder vi utfärder för gruppresegästerna.

Massage ingår i gruppresornas pris med tre tillfällen á en timma och ni kan välja mellan Thai- eller oljemassage. Detta är sedan en lyx ni sedan kan unna er vid flera tillfällen när ni är här.

Det som inte finns i Mae Phim är charterturism, ”flickbarer”, höga priser (”allt” är billigare här än på charterorter), efterhängsna försäljare mm. Här härskar lugnet.
Mae Phim är m.a.o. ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, härlig massage, vänlig atmosfär och tillgång till intressanta utfärder, bl.a. till Angkor Wat i Kambodja.