Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Säkerhet

Thailand är ett relativt säkert land för turister vilket bidrar till dess popularitet som turistmål. De första fem punkterna gäller framför allt Bangkok (är hämtade från Svenska ambassadens hemsida) och gäller verkligen inte små orter som Mae Phim där det bl.a. inte heller finns några bordeller eller ”flickbarer” och någon drogförsäljning förekommer inte.

  • Ädelstenar bör man undvika att köpa i Thailand om man inte är expert på ämnet. Alldeles för många har kommit hem och fått veta att den skimrande stenen inte alls var särskilt ädel.
  • I Bangkok ska man som i alla storstäder vara obsevant mot ficktjuvar.
  •  Extremt billiga tuk-tukresor i Bangkok är sällan de fynd de först framstod som. Villkoret för att man ska få åka till kungapalatset för en spottstyver är nämligen att man först ska besöka en rad skräddare och juvelförsäljare som betalar provision till tuk-tukföraren. Om reskassan är extremt skral kan man dock utnyttja läget; det går att få en heldags gratis tuk-tuksightseeing i Bangkok om man bara orkar att artigt tacka nej till alla försäljare på vägen.
  • Se i Bangkok upp för unga män som apropå ingenting kommer fram och är överdrivet trevliga och intresserade av att pratas vid. Tids nog kryper orsaken till trevligheten fram – det kan vara att han vill locka med en flickbar eller att han vill ”bjuda hem till sig”, där kortleken snart plockas fram i syfte att skinna den lättlurade turisten på pengar.
  •  Var i Bangkok mycket skeptisk mot turistenkäter. Timeshareförsäljare använder falska enkäter som medel för att få reda på turisters kontaktuppgifter, och sedan övertala dem att köpa dyra medlemskap i ”semesterklubbar”.
  • Det thailändska rättsväsendet ser mycket strängt på drogrelaterad brottslighet och brott resulterar ofta i långa fängelsestraff.