Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Följ med Senioren och CK:s Resor på en Trädgårds- och upplevelseresa till Vulkanernas och Sagornas ö

14-19 augusti -22, 6 dagar med Christer som reseledare, i lugnt tempo.

Island är inte bara exotiskt med tanke på de miljöer naturen skapat. Det finns i Reykjaviksområdet dessutom ett flertal av människan skapade miljöer i form av exotiska trädgårdar. Där man tagit hjälp av naturens givmildhet. På denna resa besöker vi – förutom allt annat man ska besöka på en Islandsresa – under en dag den botaniska trädgården och tre privatträdgårdar, den ena mer spännande än den andra. Vi har under flera år arrangerat trädgårdsresor till Island och har under trädgårdsdagen ”vår” isländske guide Fredrik som ciceron hela dagen.

Även i trädgårdshänseende är Island fantastiskt

Preliminärt program (dagarnas inbördes ordning och innehållet i/mellan de olika dagarnas program kan ev. ändras beroende på väder eller andra omständigheter):
Dag 1
Prel. avresa från Arlanda eller Kastrup med Icelandair kl. 13.55 resp. 14.10och vi landar på Island ca 15.10 lokal tid (två timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Reykjaviks centrum för en kort orienteringstur innan vår reseledare tar oss till hotellet, fyrstjärniga hotell Natura. Middag på hotellet

Dag 2
08.30-ca 16.00 gör vi en stadsrundtur där vi bl.a. besöker det nya operahuset, Harpa. Dagens lunchpaus – på egen bekostnad – gör vi i en av Reykjaviks mest spektakulära byggnader, glaskupolen Pärlan. Därifrån fortsätter vi till Haldór Laxness museum och på hemvägen vid Álafoss ullspinneris fabriksbutik. Álafoss fabriksbutik är också ett litet lokalt konsthantverkscentrum med verk av såväl glaskonstnärer, keramiker och bildkonstnärer. Här kan man även handla tröjor, plädar, garn m.m. till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort).
16.30 Kör vi till en av Reykjaviks badanläggningar, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor, det finns här flera med temperaturer på 38-44 grader) där vi njuter av det varma vattnet.
Middag på hotellet.

Dag 3
08.30-ca 16.30 utfärd ”Gyllene Cirkeln” till Islands mest berömda sevärdheter, Geysir, Gullfoss, Tingvalla m.m. och med lunchpaus – lunch på egen bekostnad – vid Geysir.
Middag på hotellet

Dag 4
08.30-ca 17.30 I dag gör vi tre besök i olika trädgårdar, ett växthusbesök samt besöker Rekjaviks botaniska trädgård.
Middag på hotellet.

Dag 5
08.30-ca 15.30 utfärd till bl.a. Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända i Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad. Härifrån vänder vi hemåt (obs att bussen på hemväg från utfärden stannar i Gamla Stan för de som ev. vill shoppa mm).
Middag på hotellet.

Dag 6

Tidig avfärd till flygplatsen, obs att allt, tax-freebutiker, bank, serveringar m.m. är öppet på flygplatsen i samband med avresan.

Resans ord. pris är 21.985:-

Enkelrumstillägg 3.500:-
(på hotellet finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

I priset ingår:

  • Flyg och flygskatter Island t/r samt transfer med egen buss t/r flygplatsen – hotellet
  • Fem nätter på fyrstjärniga hotell Natura
  • Frukostbuffé
  • Fem 2- rätters middagar med kaffe/te på maten
  • Bad i Heitur Pottir
  • Stadsrundtur samt utfärd till Laxness museet och Álafoss
  • Utfärd till Geysir, Gullfoss, Tingvalla mm
  • Heldag med bl.a. trädgårdsbesök
  • Utfärd till Snorri Sturlussons Reykholt, Hraunfossa mm
  • Vår reseledares medverkan

Obs, utfärdernas värde är drygt 43.000 ISK = ca 4.000 SEK

Prel. flygtider:
Utresa Hemresa
Avr. Arlanda 13.55
Avr. Kastrup 14.00
Ank. Island ca 15.15
Avr. Island 07.35
Ank. Arlanda 12.45
Ank. Kastrup 12.50

Vårt hotell:
Hotell Natura, ett av tre topphotell i Reykjavik, är ett 4-stjärnigt hotell som (och det hörs nästan på namnet) är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum). Strax intill hotellet ligger en av Reykjaviks stora sevärdheter som heter Pärlan. Hotellets 220 rum har wc/dusch, telefon, TV, kylskåp och hårtork. Det är det enda hotell i Reykjavik med en inomhus swimmingpool, den finns i det privata SPA som finns i hotellets bottenplan och som man får betala en entré för att få använda.
Restaurang Satt som finns på hotellet drivs av två privata krögare och räknas sedan decennier som en av Reykjaviks bästa och här äter vi våra 2- rätters middagar.
Priset på resan är beräknat prisläget den 1/10 -10 och den dagens valutakurs men garanterat upp till max. kursen 1.000 ISK = 90 SEK

Extrautfärder:
För den som så vill kan man på hotellet beställa utfärder till bl.a. Blå Lagunen (pris ca 800 Sek) under såväl dag- som kvällstid, Valsafari (pris ca 800 Sek) och hästgårdar (pris från ca 700 Sek) och det gör man i så fall då när man är väl kommit till hotellet, utfärderna behöver alltså inte förbeställas. Vid samtliga sådana utfärder både hämtas och lämnas man vid hotellet, allt är med andra ord mycket bekvämt upplagt man man får då räkna med att man måste avstå från någon av de utfärder som ingår i resans ordinarie program.