Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

• NYHET! Kryssning i Asien

Kryssning i Asien från Singapore, med två nätter i Singapore och resans första nätter i Thailand
Med möjlighet att bo två nätter på ett av världens mest mytomspunna hotell, RAFFLES i Singapore.

En – nästan – ”All inclusive” resa

Koppla av vid Siamviken
Vi börjar denna resa med att efter ankomst till Thailand tillbringa några avkopplande dagar i Mae Phim, en liten genuin fiskeby där vi njuter av härliga bad i klart vatten, äter god mat på lokala restauranger varje kväll, besöker några av våra mest populära utflyktsmål och får avkopplande massage.

Singapore och vidare på en kryssning
Efter att ha njutit några dagar i den lilla härliga fiskebyn Mae Phim och varit med om några intressanta utfärder i närområdet flyger vi till Singapore där vi under ett par dagar med hjälp av lokalguide får uppleva denna rena stad med sin spännande historia, med möjligheten att bo på det anrika Raffles hotell. Efter ett par intressanta dagar i Singapore bordar vi rederiet Royal Caribbeans kryssare Voyager of the Seas där vi alla bor i bekväma utsides dubbelhytter med balkong. Vi kommer under fem dagar (fyra nätter ombord) att angöra: Penang-Malaysia, Phuket-Thailand och tillbaks till Singapore. Vi avslutar resan med att se ytterligare en del av Singapore innan det är dags att ta nattflyget hem till Sverige igen.7

16 dagar resedatum (högst preliminärt) 2-16 november 2022 med hemkomst på morgonen den 17:e.

Ur programmet

Dag 1
Avresa från Sverige

Dag 2
Ankomst Thailand och efter möte med vår reseledare vidare transfer på ca två timmar ner till Mae Phim där vi bjuds på en välkomstlunch.

Dag 3-8
Sol och bad, utflykter med bl.a. provinsens största fruktodling, och middag på den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar, avkopplande massage och gemensamma middagar med god mat.

Dag 9
Avresa till Singapore.

Dag 10
Guidad sightseeing i Singapore med bl.a. besök på Sentosa Island samt gemensam lunch och middag.

Dag 11
Efter en förmiddag på egen hand åker vi ner till hamnen och bordar Voyager of the Seas.

Lunch och middag ombord på fartyget som lägger ut tidig kväll.

Dag 12-14
Ombord njuter vi av all lyx som finns och mer detaljer om fartyget finns att läsa på hemsidan https://www.royalcaribbean.com/cruise-ships/voyager-of-the-seas och undet tiden ombort har vi helpension – endast dryck tillkommer. Vi kommer att angöra två hamnar, Penang-Malaysia samt Phuket-Thailand och därefter tillbaka till Singapore. I varje hamn erbjuds utfärder som var och en betalar själva.

Dag 15
Ankomst med fartyget till Singapore på morgonen. Vi lämnar fartyget under förmiddagen och åker till vårt 5- stjärniga hotell Fullerton i det ikoniska området Marina Bay Sands området där vi kommer att ha våra rum fr.o.m ankomsten från Voyager of the Seas och fram t.o.m. den måltid vi äter innan vi sätter oss i bussen för att åka ut till flygplatsen. Här får ni möjlighet att strosa omkring på egen hand fram tills dess vi äter vår gemensamma måltid före avresan och efter ytterligare en intressant dag i Singapore (med lunch på egen hand) i det nya Marina Bay Sands-området och en avslutande måltid, flyger vi hem till Sverige via Helsingfors med Finnairs nattflyg.

Dag 16 på förmiddagen

Ankomst till Sverige

Resfakta
Reslängd: 16 dagar
Datum: 1-16 mars 2021
Pris: 59.985:-
Enkelrum/enkelhyttstillägg: 23.730:-
Tillägg för två nätter på anrika Raffles hotell i Singapore: 11.600:-/person
Enkelrumstillägg på hotell Raffles (dubbelrum för eget bruk) 23.200:-

I PRISET INGÅR

 • Flyg fr. Arlanda, Kastrup, Landvetter och Umeå (Landvetter och Umeå ev. mot tillägg) till Bangkok via Helsingfors med Finnair, Bangkok-Singapore (troligen med Thai eller Singapore Airlines) samt vid hemresan med Finnair via Helsingfors.
 • Mat och dryck (ej alkoholhaltiga).
 • Transfer flygplatser-hotellen t/r.
 • Del i dubbelrum på 4*-iga Grand Blue Resort i Mae Phim, Thailand inkl. frukost.
 • Del i dubbelrum på 5*-iga Hotell Fairmont i Singapore (två nätter) inkl. frukost (hotell Raffles kan fås mot tillägg)
 • Del i utsides dubbelhytt med balkong på fartyget -Voyager of the Seas
 • ”Dagrum” (deras ordinarie hotellrum) på 5*-iga hotell Fullerton
 • Middagar i Mae Phim och Singapore samt helpension ombord på fartyget med 4 frukostar/4 luncher/4 middagar ingår (dryck tillkommer) samt luncher vid ankomsten till Mae Phim samt på utflyktsdagen och avresedagen i Singapore
 • Två st. en timmas helkroppsmassage i Mae Phim
 • Fyra utflykter i Mae Phim, all dricks och entréer är inkluderad
 • Svensktalande reseledare/guide under hela resan

Obs att all guidning i Singapore och på fartyget sker på engelska