Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

ISLAND 5-8/9 2022

till Vulkanernas och Sagornas Ö och med reseledare
en – nästan- ”all inclusive” resa

Island

Preliminärt program (dagarnas inbördes ordning och innehållet i/mellan de olika dagarnas program kan ev. ändras beroende på väder och/eller andra omständigheter):

Dag 1
Avresa från Arlanda med Icelandair kl. 13.55 och vi landar på Island ca 15.10 lokal tid (två timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Reykjaviks centrum för en kort orienteringstur med bl.a. ett besök i det spektakulära operahuset innan vår reseledare tar oss till hotellet, fyrstjärniga hotell Natura.

19.30 Middag på hotellet

Dag 2
08.30-ca 18.30 utfärd ”Gyllene Cirkeln” till Islands mest berömda sevärdheter, Geysir, Gullfoss, Tingvalla m.m. och med lunchpaus – lunch på egen bekostnad – vid Geysir. Vid ankomsten till Reykjavik ca kl. 16.00 kör vi till Nordens Hus för ett besök där innan vi därifrån kör till ”grannen” Vesturbæjarlaug, en av alla Reykjaviks badanläggningar med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor, det finns här flera med temperaturer på 38-44 grader) där vi under ca en timma kan njuta av det varma vattnet.

19.30 Middag på hotellet

Dag 3
08.30 -ca 18.00 utfärd till bl.a. Snorri Sturlusons Reykholt. Här får vi ett kortare föredrag av den informationsansvariga Sigrún – till kaffe/te och ”nationalkakan” Kleina – innan vi går och tittar på Snorris varma källa som är den äldsta kända i Island. Därifrån kör vi den korta sträckan till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt vidare till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad. Därifrån vänder vi hemåt och besöker först Haldór Laxness museum och innan vi kommer till hotellet stannar vi till i Gamla Stan för ca en timma där på egen hand innan bussen tar oss till hotellet.

19.30 Middag på hotellet.

Dag 4
08.15 avfärd till flygplatsen där flyget avgår 11.05 och ankommer till Arlanda kl. 16.15

Pris/person i dubbelrum vid följande deltagarantal:

13.485:- vid 16-19
12.985:- vid 20-24
12.565:- vid 25-29
12.265:- vid 30-34
12.075:- vid 35-39
11.885:- vid 40-44
11.770:- vid 45-49

Enkelrumstillägg: 2.200:

I priset ingår:

  • Flyg och flygskatter Island t/r samt transfer med egen buss t/r flygplatsen – hotellet
  • Tre nätter på fyrstjärniga hotell Natura
  • Frukostbuffé
  • Tre 2- rätters middagar med kaffe/te på maten
  • Bad i Heitur Pottir
  • Utfärd till Geysir, Gullfoss, Tingvalla mm
  • Utfärd till Snorri Sturlussons Reykholt, Hraunfossa och Laxness museet
  • Vår reseledares medverkan

Obs, utfärdernas värde är drygt 28.000 ISK = ca 2.400 SEK

Prel. flygtider (avresa endast från Arlanda):

Utresa Hemresa
Avr. Arlanda 13.55
Ank. Island 15.10
Avr. Island 11.05
Ank. Arlanda 16.15

Vårt hotell:
Hotell Natura, ett av tre topphotell i Reykjavik, är ett 4-stjärnigt hotell som (och det hörs nästan på namnet) är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum). Strax intill hotellet ligger en av Reykjaviks stora sevärdheter som heter Pärlan. Hotellets 220 rum har wc/dusch, telefon, TV, kylskåp och hårtork. Det är det enda hotell i Reykjavik med en SPA avdelning med en inomhus swimmingpool. Denna SPA avdelning drivs av en privat företagare och mer om priserna där samt annat om hotellet kan ni läsa på deras hemsida https://www.icelandairhotels.com/en/hotels/reykjavik/reykjavik-natura

Restaurang Satt som finns på hotellet drivs av två privata krögare och räknas sedan decennier som en av Reykjaviks bästa och här äter vi våra 2- rätters middagar.

Priset är beräknat prisläget den 10/1 -22 och den dagens valutakurs men är garanterat upp till max. kursen 1.000 ISK = 90 SEK

Efter bokning skickas en bekräftelse i två delar från CK:s Resor på att resan är beställd där då den ena är för bokningsavgiften på 20% och den andra för slutinbetalningen som ska vara gjord ca 6 veckor före avresa.

Obs att ett flersidigt avresemeddelande – som på alla våra övriga resor – skickas till alla deltagarna ca tre veckor före avresan och i detta finns det då svar på de frågor man ställer sig inför resan, ex. vis exakt avresetid, valuta, ringa hem, klädseltips mm m.m.

Arrangör av resan är CK:s Resor AB som därmed också står för resegarantin till Kammarkollegiet. Mer om det kan ni se på deras hemsida www.kammarkollegiet.se medan Allmänna resevillkor samt annat som kan vara bra att veta ser ni på sidan ”Viktig info”