Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Bornholm 7-10/6 -23 (ej längre bokningsbar)
med reseledare och lokalguide

Följ med oss på vår resa till solskensön Bornholm, denna kontrasternas ö med sina branta klippkuster, en blå Östersjö och milslånga sandstränder, fruktbara åkrar, stora skogar och vackra ljunghedar. Här finns små trivsamma städer och måleriska fiskelägen med kyrkor och borgruiner som berättar om öns dramatiska historia.

OBS, preliminärt program och ännu mer preliminära tider för färjan:

Dag 1 Hemorten-Rönne
06.00 avresa från Östra station och 06.30 avresa från Scandic Hotel (mittemot Oscarsteatern) och vi kör med lämpliga pauser (med lunchstopp på egen bekostnad i Värnamotrakten) till Ystad – 67 mil – där Bornholmsfärjan väntar för avfärd kl. 18.30. Under överfarten på 80 minuter har vi möjlighet att fika och handla lite innan ankomsten till Rönne. Efter ankomsten ca kl. 19.50 kör vi på mindre än 5 minuter till hotellet, 4-stjärniga hotell Griffen, som har ett naturskönt läge vid en av öns sandstränder. Efter incheckningen (våra rum är hotellets standardrum och ligger in mot gården/parkeringen) äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Bornholm
I dag gör vi efter frukost en rundtur på den norra delen av ön. Bornholms nordligaste udde ligger utanför Sandvig och heter Hammaren. Här känner vi historiens vingslag då vi besöker Hammershus som är Nordeuropas största borgruin, och mycket vackert belägen på en klippa 74 meter över havet. Allinge och Sandvig blir nästa orter vi passerar och båda de här två gemytliga tvillingorterna har välskötta korsvirkeshus, en del med stockrosor. Färden går vidare till det intressanta och vackert belägna Bornholms konstmuseum och därifrån mot Gudhjem där det är fiskarna som präglat staden. Varför inte som lunch provsmaka öns specialitet ”Rögede Bornholmer”! Vi besöker även en av Bornholms fyra rundkyrkor innan vi återvänder till hotellet. Lunch på egen hand under dagen och gemensam middag på hotellet.

Information om hotellets nästan nybyggda SPA avdelning:
Hotellets gäster har fritt tillträde till den helt nybyggda, mycket avancerade och 700 m2 stora spa-avdelningen som är inredd med inspiration från det bornholmska landskapet. Både ens sinnen och vetgirighet stimuleras av den förstklassiga bornholmska graniten, integrerad konst och en enastående naturkänsla, vilken är skapad i samarbete med attraktionen NaturBornholm.

Kända platser i den bornholmska naturen och geologin har namngivit de olika funktionerna i wellness-området. I bastuavdelningen finns både den ”Våde Ovn” och ”Tørre Ovn”. Biobastun är inredd som den randzon, som skär tvärs över Bornholm med en skillnad på 1,4 miljoner års geologi.

Utanför basturna finns kalla och varma bad, det kalla vattnet kommer från isfontänen ”Døndalen”, som är döpt efter Bornholms största vattenfall.

Turen fortsätter genom Bornholms natur till fotbaden och ”Rokkestenen”, som det turkiska badet är uppkallat efter. I ”Blåskinsdalen” finns bl.a. behandlingsrum för massage. I den stora spa-bassängen utomhus njuter man utsikten över Östersjön, samtidigt tornar stenarna
”Hellig Kvinde” och ”Jomfrubjerget” upp sig på var sin sida av området.

Dag 3 Bornholm
Efter frukost skall vi utforska Bornholms södra del. Vi åker mot Åkirkeby, som har öns största medeltida kyrka, och sedan vidare mot Nexö, öns största hamnstad och bas för hundratals fiskebåtar. Nexö är sandstenens stad – vi finner denna ljusa färg både på murar, hus och gator. Härefter tar vi oss till Melsted gård och därefter Allinge-Sandvig innan vi efter lunchpaus fortsätter till Dueodde – Bornholms sydligaste udde – där de som vill kan promenera ner till stranden och få en storslagen utsikt över Östersjön. Fyllda av alla intryck återvänder vi till Rönne och vårt härliga hotell. Lunch på egen hand under dagen och gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Rönne-Hemorten
Efter frukost kör vi till vår färja som med avfärd kl. 10.30 tar oss till Ystad för vidare färd hemåt.

Pris 9.885:-
Enkelrumstillägg 1.830:-

Allt detta ingår:
Resa i modern helturistbussövernattning i dubbelrum med dusch och wc, riklig frukostbuffé, tre middagar, utflykter och rundturer med ”blandinavisktalande” lokalguide enligt programmet, entré till Bornholms konstmuseum, färje- och vägavgifter samt vår reseledare.

OBS, priset är beräknat på max. kursen 100 DKK = 140 SEK

Hotell info:
Hotell Griffen ligger vid strandkanten inte långt från centrala Rönne och mot tillägg på 2.200 SEK/rum kan man få rum med balkong och havsutsikt (se mer om hotellet på www.bornholmhotels.dk)