Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Baltikum runt 7 dagar, 22-28/8

Med 4-stjärniga hotell och med lokalguide samt Christer som reseledare

Riga

Prel. program:

Dag 1
Vi flyger från Arlanda (via Kastrup) kl. 09.55 och från Kastrup kl. 12.40 till Vilnius där vi möts av vår svensktalande guide och vår buss. Vi kör först till vårt centrala hotell där vi ska bo två nätter och efter incheckning gör vi en stadsrundvandring på ca 1 ½ tim. i den vackra gamla stadsdelen och ser bl.a. katedralen, klostret, universitetet m.m. Vi promenerar ibland på kullerstensgator så var snälla och ha bekväma skor.

På kvällen gemensam middag på hotellet.

Dag 2
Kl. 09.00 ska vi köra lite vid sidan av allfarvägarna, till det medeltida slottet Trakai, ett slott som var bostad åt Litauens storfurste Vytauta. Det gotiska slottet ligger naturskönt i Galvesjön och är vackert restaurerat. Här finns också möjlighet att shoppa samt äta lunch på egen hand och efter ankomsten till Vilnius igen ser vi bl.a. S:t Peter Paul kyrkan där vi kan beundra den unika vita interiören innan det blir tid att på egen hand upptäcka mer av Vilnius.

På kvällen gemensam middag på hotellet.

Dag 3
KL. 08.30 går färden vidare de ca 30 milen till Riga och på vägen dit ska vi strax utanför Siauliai besöka den mest sällsynta och oförglömliga platsen i Litauen, Korsens kulle. Här sattes de första korsen upp för att hedra dem som dog vid upproret mot tsaren 1831. Numera är detta en minnesplats med 10- tusentals kors (bl.a. ett svenskt över omkomna i Estoniaolyckan) och att beskriva denna plats i ord är omöjligt, den måste upplevas. I Siauliai äter vi också lunch. Bussen tar oss därefter till Lettland där vi först besöker minnesplatsen Salaspils innan vi kommer till vårt hotell där vi ska bo två nätter.

På kvällen gemensam middag på hotellet.

Dag 4
Kl. 09.00 Vi börjar dagen med en stadsrundtur. Vår lokalguide visar oss den gamla Hansastaden Riga, som grundades 1201. Under vår rundvandring (ha även här bekväma skor) ser vi bl.a. den imponerande domkyrkan, den största ”gudstjänstlokalen” i Baltikum med måtten 187×43 m och med två meter tjocka väggar! St. Peterskyrkan, Kruttornet och den svenska porten ”Zviedru” är andra intressanta mål under stadsrundturen. Efter lunch på egen hand är dagen fri för att vandra på egen hand eller att shoppa. Riga har sin egen Fifth Avenue – Alberta iela.

På kvällen gemensam middag på hotellet

Dag 5
Kl. 08.30 lämnar vi hotellet och åker de ca 30 milen mot Estland och på vägen till Tallinn gör vi ett kortare besök i Pärnu gamla stadsdel där det bl.a. blir tid för lunch på egen hand. Framemot seneftermiddagen kommer vi till vårt centrala hotell i Tallinn och här ska vi bo resans sista natt.

På kvällen gemensam middag på hotellet

Dag 6
I dag gör vi en intressant stadsrundtur/vandring i Tallinn med vår lokalguide. Vi får bl.a. se Domberget med den magnifika Alexander Nevskijkatedralen, slottet, riddarhuset och domkyrkan för att efter lunch på egen hand få tid att vandra runt på egen hand. Konsthantverk, linnetyger, stickade tröjor, glas, keramik och bärnsten är några av de produkter du hittar i Tallinn. Den främsta shoppinggatan är Virugatan men även på gatorna runt omkring finns olika affärer med estniska designers.

Under medeltiden omgavs staden av en ca 2,5 km lång ringmur med 45 försvarstorn, i dag finns 28 av tornen kvar där de mest sevärda är Tjocka Margareta och Långe Herman och lite av detta ser vi under förmiddagens promenad (ibland på kullersten så ha även här bekväma skor) innan det blir tid för lunch, shopping etc. på egen hand

På kvällen gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 7
Efter frukost checkar vi ut (bagaget kan vi förvara i bagagerummet) och därefter har vi tid tills fram på tidig eftermiddag upptäcka mer av Tallinn på egen hand för att (prel.) kl. 14.30 köra till flygplatsen med ankomst till Arlanda kl. 16.30 och till Kastrup (via Arlanda kl. 18.35.

Allt detta ingår i resans pris:

  • Flyg t/r
  • Övernattningar på centrala 4-stjärniga hotell
  • Frukost
  • Sex middagar
  • Lunch dag 3 i Siauliai
  • Svensktalande lokalguide samt Christer som reseledare under hela resan.

Pris 21.985:-/person i dubbelrum

Enkelrumstillägg 2.970:-

Våra hotell (texterna hämtade från www.booking.com):

Novotel Vilnius Centre är ett modernt och rökfritt hotell som ligger på Vilnius huvudgata, Gedimino prospektas.
Hotellet har luftkonditionerade rum med kabel-TV, minibar och gratis WiFi. Här finns även ett fitnesscenter.

Novotel har ljusa, rymliga och ljudisolerade rum. Alla rum har trämöbler, skrivbord, värdeskåp samt ett eget badrum med badprodukter och hårtork. Hotellets personal finns tillgänglig 24 timmar om dygnet.

Gediminas slott ligger 800 meter bort och det är 500 meter till Vilnius domkyrka. Vilnius Centre Novotel ligger dessutom bara 1 km från den populära gågatan Pilies.

Radisson Blu Hotel Latvija, Riga
Det 4-stjärniga Radisson Blu Hotel Latvija ligger i hjärtat av Riga, 400 meter från stadens vackra gamla stadsdel. Här erbjuds elegant inredning, flera matställen, spafaciliteter och rymliga rum med gratis WiFi. Alla rum på hotel Latvija har minibar samt kaffe- och tekokare. I det moderna badrummet finns badprodukter, hårtork och dusch.

Sokos Hotel Viru, Tallinn
Det 4-stjärniga Sokos Hotel Viru ligger i Tallinns centrum, 100 meter från den historiska gamla stadsdelen. Hotellet ligger i anslutning till köpcentret Viru Centre och det populära KGB-museet och i badrummet finns bl.a. dusch och hårtork.