Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.

Avatara lägenheter • Vårt mest rymliga boendealternativ i Mae Phim

Samtliga bilder på denna sida är tagna av Christer.

Lägenhetsbyggnaderna Avatara ligger i centrat Mae Phim Plaza vid strandvägen, inte mer än ca 400 m från hotell Princess och ca 75 m. från stranden som man når rakt fram genom att passera strandvägen.

Priset för att bo i en Avataralägenhet är detsamma som om man bor på hotell Princess.

Om man väljer att bo i en Avataralägenhet äter man antingen sin avsevärt mer omfattande frukost på det intill Avataralägenheterna liggande hotell Grand Blue eller på hotell Princess, vilket ni föredrar väljer ni själva från morgon till morgon och till hotell Princess kan man – om man inte vill promenera – åka med vår egen transport som börjar köra kl. 07.50.

Bor man i en Avataralägenhet har man både fullt ut också gratis tillgång till hotell Princess stora trädgård med dess solstolar vid stranden och vid poolen samt självklart också tillgång till vår gratistransport en gång i halvtimman mellan hotell Princess, Avatara – Mae Phim Plaza och den massagesalong där ni får era massagebehandlingar.

Vad gäller sängarna i en Avataralägenhet finns det två separata sängar där den ena av dem är ca 160 cm i sovalkoven(som många använder som dubbelsäng) och den ändra bädden finns i allrummets bekväma bäddsoffa, en säng som jag för min del – pga att jag snarkar – tycker det är skönt att ligga i.

I övrigt deltager de som bor i en Avataralägenhet i resan på samma sätt som de som bor på hotell Princess.

Avataras lägenheter är ett utmärkt alternativ för de som vill ha större utrymme under sin semester än vad ett ”normalt” hotellrum erbjuder.

Lägenheterna är avsevärt större än ett sådant och motsvarar närmast en rymlig svit på ett hotell med sin yta på ca 36 kvm.

Lägenheterna är välutrustade; alla lägenheter – som har A/C – har en allrumsdel med soffa (denna är en bäddsoffa med plats för antingen en vuxen eller två barn), ett soffbord och en matdel med bord och fyra stolar samt ett pentry med bl.a. kylskåp, vattenkokare och brödrost. Det sätts också in te/kaffepåsar samt en flaska vatten per person och dag.

I den separata sovalkoven finns även ett mindre säkerhetsskåp (safe) och i badrummet finns bl. a. hårtork.

I lägenheten finns också en liten balkong med ett mindre bord och två stolar (se på bilderna och planskissen nedan). I varje lägenhet finns också var sin solsäng av samma lättviktstyp som på hotell Princess och strandhanddukar, reflexvästar och en uppladdningsbar ficklampa.

På bilderna kan ni se exempel på hur lägenheterna ser ut – som alla har ”sned” begränsad havsutsikt från den lilla balkongen (Avatara ligger vinkelrätt mot havet) – och med s.k. ”nature view” mot en pinjeskog.

I pentryt finns det köksutrustning för enklare matlagning samt glas och porslin och bestick för fyra personer.

Lägenheterna ligger på 5:e och 6:e våningarna i en 7- våningsbyggnad – med hiss – där det högst upp finns en pool på takterrassen, med en betagande utsikt mot såväl havet som mot det omgivande landskapet.

I denna och intilliggande byggnader finns bl.a. Viva Supermarket, Viva glasskafé (båda ägda av svenske Örjan och hans thailändska fru och har därför bl.a. även lite svenska varor i sitt sortiment), restauranger, bageri, pub, clinic (vi skulle väl kalla det för en liten vårdcentral), massagesalonger, uttagsautomat, souvenirbutik, resebyrå, cykel- och mopeduthyrning, tvättservice m.m.

Observera att lägenhetsbyggnaden Avatara inte är ett hotell med reception och receptionsservice utan att lägenheterna är privatägda och där några av ägarna till dessa lägenheter – när de inte är i Mae Phim – hyr ut sina lägenheter via serviceföretaget Sun4U som finns i en av de två Avatarabyggnaderna och det är dessa lägenheter vi i vår tur kan erbjuda er.

Observera också att eftersom Avataralägenheterna inte är ett hotell utan privatägda lägenheter sker städning samt lakan/handduksbyte inte dagligen utan en gång i veckan av Sun4U och bäddar gör man själv under hela perioden.

Obs att max. antalet personer i en lägenhet är antingen tre vuxna eller två vuxna och två barn som är högst 12 år gamla.

Vi har i Mae Phim en egen bil, en s.k. Songtaew och den kör mellan hotell Princess, Avatara/Mae Phim Plaza till massagesalongen t/r två ggr/timma mellan 7.50 -18.30 (med lunchuppehåll för chauffören) samt på kvällen till/från de restauranger där vi äter våra gemensamma middagar.

Vänligen notera också att Songtaewen ej är i tjänst när vi gör de utfärder som ingår i resans pris, dessa tillfällen utgör chaufförens ledighet

Wifi finns i alla lägenheter samt på hotell Princess, där finns det både i receptionen och vid solstolarna.

Vänligen observera också att alla utfärder startar på hotell Princess och dit kan man då alltså åka med vår egen Songtaew.