Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti


Triss i nationalparker med Thailändsk/Kambodjansk gränsmarknad

 

Utfärd den 1-2/12, 3-4/1, 25-26/1,
19-20/2 samt 19-20/3


2- dagars utflykt till tre nationalparker där vi får ta del av den ursprungliga natur som fortfarande existerar i Thailand samt göra ett besök på en gränsmarknad vid gränsen mot Kambodja.

 

Dag 1: Vi åker från Mae Phim direkt efter frukost och och följer “Scenic Route” längs med kusten där vi avnjuter en första fika vid en utsiktsplats högt över vattnet. Turen tar oss sedan till Krathing waterfalls i Kao Kitchakut Nationalpark där vi redan på långt håll kan se det höga vattenfallet, efter en kort promenad äter vi vår lunch vid restaurangen i parken. Vår färd fortsätter mot Nationalpark No 2 som är Soi Dao Nationalpark bl.a. känt för sina vilda elefanter som lever i parken. Här väntar en 1,5 km - frivillig - naturstigs-promenad (under förutsättning att elefanterna inte finns där). Därefter en eftermiddagsfika innan vi åker till vår lilla mysiga resort där vi kan koppla av några timmar i trädgården och se solen som går ner bakom bergen. Vi avnjuter en gemensam middag med cikadorna som orkester.

 

Dag 2: Efter frukost åker vi de få milen till Ban Laem bordermarket som ligger precis vid gränsen till Kambodja där man verkligen kan fynda “kopievaror” som tillverkats i Kambodja till riktigt låga priser.

Fika avnjutes vid “gränsfiket” innan vi påbörjar vår färd mot Nationalpark no 3, vi äter lunch utefter vägen. I nationalparken Phlio kan vi vandra upp efter vattenfallens olika nivåer allt efter vad man själv väljer, även ta ett svalkande dopp, och innan vi kör härifrån avnjuter vår eftermiddagsfika i parken innan det är dags att återvända till Mae Phim för middagen där.

 

Pris 7.500 Bath/person i dubbelrum

Enkelrumstillägg 600 Bath


I priset ingår:

Lunch dag 1 & 2

Middag dag 1

Kaffe/te "lite här och där"

Alla entréavgifter till nationalparkerna

En övernattning på Phu View Resort inkl. en enkel frukost

All dricks

Svensktalande guide under hela resan

 

 

3 nationalparker 3 nationalparker 3 nationalparker 3 nationalparker

3 nationalparker 3 nationalparker