Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


Avatara lägenheter

Vårt mest rymliga boendealternativ i Mae Phim

Lägenhetsbyggnaderna Avatara ligger i centrat Mae Phim Plaza vid strandvägen, inte mer än ca 400 m från hotell Princess och ca 75 m. från stranden som man når rakt fram genom att passera strandvägen.

 

Priset för att bo i en Avataralägenhet är detsamma som om man bor på hotell Princess.

 

Om man väljer att bo i en Avataralägenhet äter man sin frukost på hotell Princess och dit kan man - om man inte vill promenera - åka med vår egen transport som börjar köra kl. 07.50.

 

Bor man i en Avataralägenhet har man både fullt ut gratis tillgång till hotell Princess stora trädgård med dess solstolar vid stranden och vid poolen samt självklart också tillgång till vår gratistransport en gång i halvtimman mellan hotell Princess, Avatara - Mae Phim Plaza och den massagesalong där ni får era massagebehandlingar. 

Vad gäller sängarna i en Avataralägenhet kan ni i sovrummet välja mellan att det antingen finns en ca 160 cm. bred dubbelsäng eller att det finns två separata sängar (och för den som ev. har en snarkande "rumskamrat" kan ju den ene ligga i sovalkoven och den andre i allrummets bäddsoffa...).


I övrigt deltager de som bor i en Avataralägenhet i resan på samma sätt som de som bor på hotell Princess. 


Avataras lägenheter är ett utmärkt alternativ för de som vill ha större utrymme under sin semester än vad ett "normalt" hotellrum erbjuder. 

Lägenheterna är avsevärt större än ett sådant och motsvarar närmast en rymlig svit på ett hotell med sin yta på ca 36 kvm.

Lägenheterna är välutrustade; alla lägenheter - som har A/C - har en allrumsdel med soffa (denna är en bäddsoffa med plats för antingen en vuxen eller två barn), ett soffbord och en matdel med bord och fyra stolar samt ett pentry med bl.a. kylskåp, vattenkokare och brödrost. Det sätts också in te/kaffepåsar samt en flaska vatten per person och dag. 

I den separata sovalkoven finns även ett mindre säkerhetsskåp (safe) och i badrummet finns bl. a. hårtork.

I lägenheten finns också en liten balkong med ett mindre bord och två stolar (se på bilderna och planskissen nedan). I varje lägenhet finns också var sin solsäng av samma lättviktstyp som på hotell Princess och strandhanddukar, reflexvästar och en uppladdningsbar ficklampa.

 

Avatara

Samtliga bilder på denna sida är tagna av Christer.


På bilderna kan ni se exempel på hur lägenheterna ser ut - som alla har "sned" begränsad havsutsikt (Avatara ligger vinkelrätt mot havet) - och med s.k. "nature view" mot en pinjeskog.

 

I pentryt finns det köksutrustning för enklare matlagning samt glas och porslin och bestick för fyra personer.


Lägenheterna ligger på 5:e och 6:e våningarna i en 7- våningsbyggnad där det högst upp finns en pool på takterassen, med en betagande utsikt mot såväl havet som mot det omgivande landskapet.


I denna och intilliggande byggnader finns bl.a. Viva Supermarket, Viva glasskafé (båda ägda av svenske Örjan och hans thailändska fru och har därför bl.a. även lite svenska varor i sitt sortiment), restauranger, bageri, pub, skräddarbutik, massagesalonger, uttagsautomat, souvenirbutik, resebyrå, cykel- och mopeduthyrning, tvättservice m.m.

 

Observera att lägenhetsbyggnaden Avatara inte är ett hotell med reception och receptionsservice utan att lägenheterna är privatägda och där några av ägarna till dessa lägenheter - när de inte är i Mae Phim - hyr ut sina lägenheter via serviceföretaget Sun4U som finns på orten och det är dessa lägenheter vi i vår tur kan erbjuda er.

 

Observera också att eftersom Avataralägenheterna inte är ett hotell utan privatägda lägenheter sker städning samt lakan/handduksbyte inte dagligen utan en gång i veckan av Sun4U och bäddar gör man själv under hela perioden.

Obs att max. antalet personer i en lägenhet är antingen tre vuxna eller två vuxna och två barn som är högst 12 år gamla.

Vi har i Mae Phim en egen bil, en s.k. Songtaew och den kör mellan hotell Princess, Avatara/Mae Phim Plaza till massagesalongen t/r två ggr/timma mellan 7.50 -18.30 (med lunchuppehåll för chauffören) samt på kvällen till/från de restauranger där vi äter våra gemensamma middagar.

Vänligen notera också att Songtaewen ej är i tjänst när vi gör de utfärder som ingår i resans pris, dessa tillfällen utgör chaufförens ledighet

 

Wifi finns i alla lägenheter samt på hotell Princess både i receptionen och vid solstolarna.

 

Vänligen observera också att alla utfärder startar på hotell Princess och dit kan man då alltså åka med vår egen Songtaew.

 

Bilderna nedan är både från Avatara samt på grannfastigheten med bl.a. minilivsbutiken och bageriet/konditoriet. De visar också hur rymlig och väldisponerad en lägenhet på ca 36 kvm i Avatara byggnaderna är samt bilder på takpoolen med kilometerlång utsikt.  
 
Klicka på bilderna för större version.

Avatara Avatara Avatara Avatara

Avatara Avatara Avatara Avatara

Avatara Avatara Avatara Avatara

Avatara Avatara Avatara Avatara