Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti


 

Island-Färöarna


21-28/5 -19

med svensk reseledare till

Vulkanernas och Sagornas Ö” Island

och ”de gröna öarna” Färöarna

en – nästan- ”all inclusive” resa


Preliminärt program (dagarnas inbördes ordning och innehållet i/mellan de olika dagarnas program kan ev. ändras beroende på väder och/eller andra omständigheter):

 

Dag 1

Avresa från Arlanda kl. 13.50 alt. Kastrup kl. 14.00. Flygtiden till Island är ca 3 timmar och vi landar på Island ca 15.05 resp. 15.10 (två timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Reykjaviks centrum för en kort orienteringstur innan vår reseledare tar oss till hotellet, fyrstjärniga hotell Natura. Middag på hotellet

 

Dag 2

08.30-ca 16.00 utfärd ”Gyllene Cirkeln” till Islands mest berömda sevärdheter, Geysir, Gullfoss, Tingvalla m.m. och med lunchpaus - lunch på egen bekostnad - vid Geysir.


16.30 ska vi bada som islänningarna gör, inte som ”vanliga” turister.
Då kör vi nämligen till en av Reykjaviks genuina badanläggningar, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor, det finns här flera olika med temperaturer upp till 44 grader) där vi njuter av det varma vattnet.

Middag på hotellet.


Dag 3

08.30-ca 15.30 utfärd till bl.a. Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända i Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad. Härifrån vänder vi hemåt där vi vid återkomsten till Reykjavik bl.a. besöker det nya operahuset, Harpa och där det även blr en stunds möjlighet att strosa runt i ”Gamla stan” innan vi kör tillbaka till hotellet.

Middag på hotellet.

 

Dag 4
07.30
avfärd till flygplatsen där flyget avgår 09.40 med ankomst till Färöarnas flygplats Vagar kl. 12.05 (en timmas tidsskillnad) och därifrån tar vår reseledare och vår buss oss till "världens minsta huvudstad", Tórshavn, belägen på huvudön Streymoy. När vi kommer till Torshavn äter vi först lunch och sedan gör vi efter incheckning på vårt centrala hotell, 3-stjärniga hotell Hafnia, tillsammans med vår lokalguide en stadsvandring där vi under denna och under kommande utfärder får information om Färingarnas historia, sägner, konst och litteratur m.m.

Middag på hotellet.


Dag 5

9.00-ca 16.00 Saksun - Duvugardur - Tjörnuvik

Vi åker längs fjordarna Kollafjördur och Sundini, viker av mot nordväst och kör genom Saksunadalur till den lilla bygden Saksun med vackra vyer längs hela färdvägen. I Saksun ligger den lilla kyrkan (1858) och den gamla kungsbondgården Duvugardur, högt placerade över en klyfta. Gården från 1600-talet är nu museum. Här inne kan man studera hur människorna levde i en avsides by för 100 år sedan. I storstugan "kurade man skymning" (kvöldseta), handarbetade, kvad och berättade de gamla sagorna och sägnerna. Tjörnuvik, den nordligaste bygden på Stremoy, ligger vackert belägen i slutet av en vik. Höga fjäll omger bygden och håller solen borta 2/3 av året. Härifrån har man fin utsikt över de förstenade jättarna Risin och Kellingin, och här finns också ett av de få fynden från vikingatiden - resterna av tolv vikingagravar. Åtta kilometer sydväst om Tórshavn vid Velbastadur och Sydradalur är utsikten mot öarna Hestur och Koltur betagande vacker. Vi stannar en stund och beundrar denna innan vi fortsätter de fyra kilometrarna fram till Kirkjuböur, Färöarnas mäktigaste historiska plats. Under medeltiden var här ett religiöst- och kulturellt centrum. År 1120 upprättades biskopssätet här och tre kyrkor finns/har funnits på platsen:

  • Av den äldsta, Mariakyrkan från år 1060, återstår endast grundmuren.

  • "Sockenkyrkan", Sankt Olavs kyrka, med sin säregna historia används än idag.

  • Den ofullbordade 26 meter långa och 10 meter breda Magnuskatedralen började byggas på 1200-talet. Stenskelettet visar att det här en gång fanns rikedomar, stora nog att förvekliga nästan en hel katedral-ö.

  • Kungsgården står alldeles intill kyrkorna och är landets äldsta.Rökstugan, gårdens mittparti, är över 800 år gammal och är idag museum. Gården bebos av familjen Patursson, som varit Kirkjuböbor i sexton generationer, alltsedan reformationen.

I dag lunch i form av matpaket från hotellet.
Middag på hotellet.

Dag 6
9.00-ca 17.00 Eysturoy Från hotellet går färden via bron över Sundini till Eysteroy och vidare till Sydrugöta. Härefter besöker vi stickbutiken Navia på Toftir som bl.a. gör de vackra färötröjorna. I Götugjógv besöker vi den nya kyrkan med glasutsmyckningar gjorda av Färöarnas internationellt mest kände konstnär, Trondur Patursson innan vi fortsätter mot det vykortsvackra Funningur (som vi ser "från ovan"), där Grimor Kamban, landets första nybyggare, varit bosatt. Vi fortsätter norrut till den härliga lilla byn Gjógv alldeles ute vid havet. Utsikten mot Kalsoy är storslagen och i naturhamnen i den dramatiskt djupa klyftan pågår ständigt aktiviteter. Från Gjógv är det bara halvannan mil till Eidi som ligger intill ett näs på en södersluttning, skyddat mot nordanvinden av berget och från en utsiktspunkt ovanför ser vi de bägge förstenade jättarna Risin och Kellingin. Utfärden inkluderar lunch som vi äter i Elduvik eller Gjógv (utfärden kan ev. göras i omvänd riktning).
Middag på hotellet.

Dag 7

9.00-ca 15.00 Vestmannabjörgini - FågelfjällenNordens Hus
På förmiddagen kör vi till Vestmanna och bordar en av den legendariske Palli Lamhauges bekväma båtar (med bl.a. toalett). Med den tar vi oss till de mäktiga fågelfjällen och kryssar mellan de höga fristående klipporna. Båtturen tar ca två timmar och efter lunch här kör vi till Nordens Hus i Tórshavn. Resten av dagen är fri.
Middag på hotellet.

Dag 8
Flyget avgår kl. 08.00 från Vagar till Kastrup där vi landar kl. 11.05 och för de som ska vidare till Arlanda avgår det planet från Kastrup kl. 13.10 med ankomsttid 14.20.

Ord. pris från Kastrup 29.985:- och från Arlanda 30.985:-/person i dubbelrum
Enkelrumstillägg 3.850:-  

I priset ingår allt detta: 

·         Flyg och flygskatter t/r

·         Transfer med egen buss t/r flygplatserna – hotellet

·         Sju nätter på nedanstående hotell

·         Frukostbuffé

·         Sju 2- rätters middagar med kaffe/te på maten

·         Fyra luncher på Färöarna

·         Bad i Heitur Pottir

·         Utflykter enl. programmet

·         Alla entréer

·         Svensk reseledare hela resan samt dessutom på Färöarna även med ”blandinavisk” talande lokalguide

 

Vårt hotell på Island:
Hotell Natura, ett av tre topphotell i Reykjavik, är ett 4-stjärnigt hotell som (och det hörs nästan på namnet) är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum). Strax intill hotellet ligger en av Reykjaviks stora sevärdheter som heter Pärlan. Hotellets 220 rum har wc/dusch, TV, kylskåp, gratis Wifi och hårtork. Det är det enda hotell i Reykjavik med en inomhus swimmingpool. Restaurangen som finns på hotellet drivs av två privata krögare och räknas sedan decennier som en av Reykjaviks bästa och här äter vi våra 2- rätters middagar.

Vårt hotell på Färöarna:
Hotel Hafnia ligger mitt på huvudgatan Áarveguri i Gamla stan i Torshavn. Rummen har gratis WiFi. Rummen har minibar, te- och kaffekokare, hårtork samt eget badrum med dusch. Restaurangen på Hafnia serverar internationella rätter och har en populär frukostbuffé som består av lokala ingredienser. Kafe Kaspar i gatuplanet erbjuder bagels, sallader och hembakade godsaker.

Priset beräknat på max. kursen 1.000 ISK = 90 SEK resp. 1,40 SEK för en DKK och prisläget den 10/11 -18

 

 

 

 Boka resa

När ni skickat denna bokning kommer det dels omgående en kvittering på att ert mail nått oss (skulle ett sådant av någon anledning inte komma någon sådan ber vi er meddela oss det via kontaktformuläret på www.cksresor.se) och dels en bokningsbekräftelse inom ett par dagar.