Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


Thailand 14 dagar med bron över floden Kwai, tågresa på "Dödens järnväg", Bangkok från både land och vatten samt med avslutning i fiskebyn Mae Phim

23/2-8/3 -19 med möjlighet till förlängning 6 eller 12 dagar och med Christer & Tomas som guider

River Kwai och Bangkok känner vi till men vad är Mae Phim? Jo, Mae Phim är  ett Mecka för fisk- och skaldjursälskare med härliga bad och spännande utflykter i den del av landet som kallas Thailands fruktträdgård.

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken och där en västerlänning - farang - så sent som 2005 väckte uppmärksamhet. I Mae Phim finns fortfarande knappt någon utländsk turism förutom det fåtal svenskar som köpt lägenhet eller hus här.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex. vis Phuket.
 
Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.
 
Denna del av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och nästan helt folktomma stränder. Det är absolut ingen risk att man ska trängas med andra eftersom stranden är så lång. Här finns inte heller några strandförsäljare och högljudda barer.

I Mae Phim finns ca 60 små familjeägda restauranger sida vid sida mellan stranden och strandvägen och utmed denna finns också flera kaféer, små butiker av olika slag, uttagsautomater mm.
 
Prisnivå
Tack vare att många thailändare själva tillbringar sina weekends och semestrar här är prisnivån ca 30 % lägre jämfört med "charterorterna" i Thailand.

Klädinköp
Ni kan till verkligt lågt pris sy upp såväl dam- som herrkläder hos en skräddare inte långt från Mae Phim. Ex. vis lät jag - Christer - sy upp en kostym i kashmirull för endast 8.000 Bath.

Marknaden
Marknaden i Mae Phim skiljer sig väsentligt från de större städernas. Här dignar inte borden av piratkopior av klockor eller kläder, i stället är det bybor som säljer det man behöver för det vardagliga livet som mat, frukt, verktyg mm. Det är en sann upplevelse att strosa omkring på det lilla marknadsområdet och känna att det här är en genuin thailändsk marknad.

Klimatet i Mae Phim är betydligt skönare än i södra Thailand, ex. vis Phuketområdet. Mae Phim ligger ca 50 mil längre norrut från ekvatorn än Phuket vilket gör att man här slipper den ofta olidliga hetta och fuktighet som råder i Phuketområdet. Dessutom blåser det nästan ständigt en skönt svalkande havsbris i Mae Phim. Klimatet är bra hela året om och även under regnperioden är det oftast soligt och alltid varmt. Det förekommer självklart regnskurar men sällan sådana oväder som man kan få uppleva i södra Thailand.  

Det som inte finns i Mae Phim är charterturism, "flickbarer", höga priser ("allt" är billigare här än på charterorter), efterhängsna försäljare mm. Här härskar lugnet.
 
Mae Phim är m.a.o. ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, härlig massage och vänlig atmosfär.
 
Preliminärt program:
Dag 1                                         
Vår resa startar avresa från Arlanda, Kastrup, Landvetter eller Umeå med Finnairs Airbus via Helsingfors. Flygtiden till Helsingfors är ca en timma och därifrån till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost. OBS att inte bara maten utan även drycker är gratis.

Dag 2

Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar ca två timmar plus en bensträckare. När vi kommer dit gör vi först en kort orienteringstur innan vi bjuds på lunch på hotellet och kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi äter vår välkomstmiddag vid hotell Princess pool.

 

Dag 3-6 
I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den milslånga stranden. I resans pris ingår tre tillfällen med helkroppsmassage á en timma där ni efter den första själv väljer vilka dagar ni vill ha de två resterande.

 

River Kwai och Bangkok De Luxe

Dag 7 (prel.)
Vi åker från Mae Phim direkt efter frukost (obs att ni behåller ert rum på hotell Princess) och sedan färd upp till Bangkok där vi besöker Wat Pho´s tempelområde och därefter en lunch innan vi tar en tur ut med Longtail-båt på Chaopraya floden. Därefter gör vi ett besök på MBK, Bangkoks största varuhus med en stunds möjlighet till shopping innan vi fortsätter till River Kwai och vårt hotell.

Middag vid floden Kwai

 

Dag 8 (prel.)
Efter frukost tar vi en promenad på bron över floden Kwai och gör därefter ett museibesök innan det är dags för att stiga ombord på tåget för en tågresa på “Dödens järnväg”. På eftermiddagen påbörjar vi vår färd tillbaka till Mae Phim för middag.

 

 

I priset iunder denna utfärd ingår:

Hotellrum på hotellet vid River Kwai (obs att ni denna natt behåller ert rum på hotell Princess i Mae Phim)

Frukostbuffé

Lunch båda dagarna (lunchbox under tågfärden)

Middag vid River Kwai

Entréavgifter

Tågbiljett

All dricks

 

Dag 9-13
Vi fortsätter nu att njuta av våra dagar i Mae Phim

 

Resans sista dag: 
Avresa från Mae Phim tidigt på morgonen och även på hemresan serveras det på flyget mat som är kostnadsfri.

 

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium - ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en "fristad" åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som "vaktas" av en flock - snälla - apor.

 

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande (läs mer om dem samt om extrautfärden till Koh Samet genom att klicka på länken www.cksresor.se/7.lasso):


Halvdags
naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby samt en lantlig by med organisk odling och "Home stay".


Halvdags
shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar


Eftermiddagsutfärd
till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever "skådespelet" med Eldflugor

 

OBS att samtliga utfärder/utfärdsprogram fram till er resas avgångsdatum kan komma att ändras. Detta gäller såväl till innehåll som till pris (vad gäller extrautfärder som ej ingår i resans pris) beroende på ev. prishöjningar eller andra omständigheter vi ej kan råda över. Det är därför slutligen den information som finns i vår servicepärm på hotellet som är den som gäller under er resa. Detta innebär också att någon utfärd ev. kan utgå ur programmet och ersättas av någon annan.

Valuta: Thailändska Bath 
 
Vårt hotell Princess i Mae Phim:
Hotellet har en rejält stor trädgård och ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, m.m. Rummen är enkla men välutrustade, alla rum har balkong, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, TV, gratis wifi och kylskåp. Se mer på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=30

 

Avatara lägenheter i Mae Phim. 

Man kan - i mån av tillgång av dessa privatägda lägenheter - välja mellan att istället för att bo på något av hotellen bo i lägenhetsbyggnaderna Avatara i centat Mae Phim Plaza där man då äter sin mer omfattande frukost på "grannen" restaurang Mezetto. Dessa lägenhetsbyggnader har egna pooler på taket men ligger också alldeles nära stranden och de som bor här har samma transportservice (kallas i Mae Phim för Songtaew och är helt gratis för alla våra gäster) som de som bor på hotell Princess. Se mer om Avataralägenheterna på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=58 

 

Vårt hotell Royal River Kwai Resort & Spa:

Hotellet ligger precis utmed Mekongfloden och har en stor trädgård, pool och en med en restaurang utmed floden och där rummen har balkong, dusch/wc, TV, kylskåp, gratis wifi, hårtork och safty box. 

Se mer på http://royalriverkwairesort.com/en/rooms-kanchanaburi/


Pris för 14- dagarsresan är 24.985:-/person i dubbelrum

Enkelrumstillägget är 2.750:- (på hotellen finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

 

Förlängningspriset för ytterligare 6 dagar är endast 3.900:-/person och för 12 dagar 7.600:-/person i dubbelrum + de 550:- extra som Finnair debiterar för annat hemresedatum på flygbiljetter än det "ordinarie".

Förlängningspriset inkluderar då ytterligare 6 resp. 12 övernattningar med frukost och middagar samt transfer (med enbart chaufför) till Bangkoks flygplats.

 

 

Bangkok och River Kwai Bangkok och River Kwai Bangkok och River Kwai Bangkok och River Kwai
Bangkok och River Kwai Bangkok och River Kwai Bangkok och River Kwai Bangkok och River Kwai

Bangkok och River Kwai Bangkok och River Kwai

 

I priset ingår förutom det ovanstående på utfärden allt detta: 

 • Flyg med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter och (ev. mot tillägg) Umeå
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller i Avataralägenheter. Hotellrummen resp. lägenheterna är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad. 
 • Lunch vid ankomsten till Mae Phim
 • 12 (18 resp. 24 vid förlängning) middagar på olika lokala restauranger och på hotellet. Vid förlängning äter "förlängarna" middagar tillsammans med våra andra grupper vilket innebär att repetition av både restauranger och menyer förekommer
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från massage, skräddare m.m (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Christers och/eller svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten dag 2 
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder
Prel. flygtider
(nedanstående tidsexempel kan variera, de som står på er  flygbiljett är alltid de som till sist gäller)

Utresa

Hemresa


Avr. Arlanda 13.00
Avr. Kastrup 13.20
Avr. Landvetter 12.55

Avr. Umeå 12.10
Avr. Helsingfors 17.00
Ank. Bangkok 07.25

 

Avr. Bangkok 09.05
Ank. Helsingfors 14.55
Ank. Arlanda 16.10
Ank. Kastrup 16.50
Ank. Landvetter 16.30
Ank. Umeå 16.00Boka resa

När ni skickat denna bokning kommer det dels omgående en kvittering på att ert mail nått oss (skulle ett sådant av någon anledning inte komma någon sådan ber vi er meddela oss det via kontaktformuläret på www.cksresor.se) och dels en bokningsbekräftelse inom ett par dagar.