Karta över Thailand

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, en flera mil lång strand på östra sidan av Siamviken där en västerlänning – farang – så sent som 2005 väckte uppmärksamhet.

Mae Phim är Bangkokbornas badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket.


Resegaranti

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.


I år 10-års jubileum för våra Mae Phim resor med Jubileumsrabatt på några avresedatum, se nedan.

 

14-dagarsresor - nästan All inclusive - till Thailands genuina Pärla, Mae Phim

 

Vi flyger med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter och Umeå 

Med förlängningsmöjlighet 6 alt. 12 dagar, se mer info om detta längre ner på denna sida

Avresedatum:

2019
6/1  (fullbokad)
18/1
30/1
(Obs, på resorna 18/1 och 30/1 är våra förbokade flygstolar slut men på förfrågan kan det gå att få ytterligare från Finnair)
11/2
23/2 (2 pl. från Arlanda och 4 pl. från Kastrup)
7/3 (2.000:- lägre pris)
21/10 (1.000:- lägre pris)
2/11
14/11
26/11 (1.000:- lägre pris)
8/12 (1.000:- lägre pris)
2020
6/1 
18/1
30/1
11/2
23/2
6/3 (1.000:- lägre pris)

 

Förlängning 
Förlängning av resorna kan göras i Mae Phim med 6 eller 12 dagar utom på resorna 8/12 (denna kan dock förlängas över jul och/eller jul/nyår, be oss om offert) och 7/3 -19 och 6/3 -20 
för endast 4.500:- resp. 8.800:- + den merkostnad på 550:- för flygbiljetten det innebär med ett annat hemresedatum än det "ordinarie".

Man kan då välja mellan att antingen bo på 3- stjärniga hotell Princess 
eller - för samma pris - i en Avatara lägenhet och mer om dessa ser du genom att klicka uppe till höger på resp. boende.

NYHET Koh Chang
Förlängning 6 dagar på Koh Chang, se detaljer och priser kring det under rubriken "Utflykter" nästan högst upp på denna sida. 

 

Jag - Christer - vill betona att våra resor till Mae Phim är resor till både en "oturistisk" del av Thailand och - vad gäller hotell Princess - ett "oturistiskt" hotell. Ingetdera kan därför förväntas vara lika "sofistikerat" som på typiska turistorter i Thailand, den stora behållningen här är istället den genuina vänligheten, de goda middagarna på olika restauranger i vår omgivning samt intressanta utfärder, en kombination som gör att vi säsongen 2018-2019 har många gäster som återkommer för upp till 8:e året på rad. Och samtliga dessa har då bokat en förlängd resa, på allt från 6 upp till 53 dagar. 

 

 

EXTRA på resorna 23/2 och 7/3 -19 och detta blir 3:e gången Christina erbjuder körsång för alla som vill sjunga. Och vi andra får njuta...  Ler

Sångkurs 23/2 – 19/3-19 på Princess Hotel i Mae Phim

Svenska folkvisor är temat denna gång – sådana som alla känner igen.

Dessa sånger sjungs bäst om herrarna sjunger melodin.

Till damerna skriver jag en eller två melodier som passar till, så känns det som att sjunga tre sånger samtidigt.

Detta kallas för friskvårdssång, eftersom inga krav och ingen prestige förekommer – det är bara att sjunga.

Denna sång passar för såväl vana körsångare som för dem som aldrig sjungit i kör förut.

Om man kan sjunga Gubben Noak, så kan man sjunga dessa sånger.

Sista kvällen för resp. grupp gör vi en liten avslutning med de sånger vi hunnit sjunga före middagen.

Mellan kl 18 och 18.50 sjunger vi förutom de dagar vi är på utflykt.

Med vänlig hälsning

Christina Angsvik Tarstad, Halmstad

Körkonsult och kördirigent

 

 

 

 

 

Program för våra resor:


Vad är Mae Phim?
Jo, Mae Phim är en genuin Thailändsk liten by med härliga bad, massage, spännande utflykter och god mat (lika "ofördärvad" som Phuket eller Pattaya var på 80-talet).

 

Mae Phim är en liten genuin fiskeort som ligger utmed Rayong Beach, vid en ca 5 km. lång strand på östra sidan av Siamviken och där en västerlänning - farang - fortfarande ibland väcker uppmärksamhet. I Mae Phim och i de omgivande städerna finns det fortfarande knappt någon utländsk turism förutom det fåtal skandinaver som köpt lägenhet eller hus här.

 

Mae Phim är Bangkokbornas mat- och badparadis och här upplever man det äkta Thailand med en skön och avstressande atmosfär, till skillnad från högljudda och kommersiella charterorter som ex.vis Phuket- Pattaya- eller Hua Hin områdena av i dag.

 

Mae Phim passar bäst för den som vill uppleva lokalt thailändskt vardagsliv samtidigt som man har en avkopplande semester.

 

Denna del av Thailand är mest känd för sina långa, vackra och nästan helt folktomma stränder. Det är absolut ingen risk att man ska trängas med andra eftersom stranden är så lång. Här finns inte heller några enträgna strandförsäljare (finns egentligen inga alls...) och högljudda barer.

 

I Mae Phim finns ca 60 små familjeägda restauranger sida vid sida mellan stranden och strandvägen. Utmed strandvägen finns också kaféer, små butiker av olika slag, massagesalonger, uttagsautomater, Internerkaféer, små klädbutiker mm.


Säkra bad
Mae Phim ligger vid Siamviken som här är väldigt grund. Detta gör att det vid hotellet aldrig blir några hiskeligt höga vågor och därmed ej hellre några så kraftiga underströmmar att man behöver varna med röda flaggor, därför finns det helt enkelt inga sådana flaggor här.


Prisnivå

Tack vare att många thailändare själva tillbringar sina weekends och semestrar här är prisnivån minst 30 % lägre jämfört med "charterorterna" i Thailand.

 

Våra måltider
Mae Phim är ett Mecka för fisk- och skaldjursälskare och på våra middagar serveras därför självklart bl. a. sådana rätter. Middagarna som vi äter på ett 10-tal olika restauranger under er vistelse här består oftast av flera smårätter där ingen av rätterna - inte ens fisken - är att betrakta som huvudrätt utan tanken är att man låter de olika faten med mat gå runt och man tar lite av varje. Vi lägger vid måltiderna ut menyer på borden så ni ser vilka rätter som serveras och vi äter alla middagar gemensamt på tider som finns på vår informationstavla. Vad gäller frukost har hotellet en enkel sådan och den serveras ibland i form av en buffé på vilken det då finns ett par thailändska och ett par västerländska rätter.

En självklarhet är då också att om ni har ev. matallergier eller annat vad gäller mat och dryck måste detta meddelas den ni bokat resan av så att vi i färdledningen i Mae Phim får veta det i förväg (det är naturligtvis alldeles för sent att meddela det på plats eftersom maten på resp. restaurang beställs för alla säsongens grupper långt före er ankomst).

 

Utfärder
Det finns inom en timmes radie från Mae Phim ett flertal intressanta utflyktsmål av varierande slag som ingår i priset, se längre ner i programmet för resorna.

Klädinköp

Ni kan till verkligt lågt pris sy upp såväl dam- som herrkläder (alltifrån sidenunderkläder till festklänning och frack) hos en skräddare i Mae Phim. Ex.vis lät jag (Christer) sy upp en kostym i kashmirull för endast 8.500 Bath.

 

Glasögon

Det finns en svensk optiker - Hans Berg - som från sin butik i Mae Phim Resort (strax intill där våra gäster får sina massagebehandlingar) mån-fre 10.00-17.00 erbjuder kvalitetsglasögon till låga priser i sitt företag Mae Phim Optik sedan 8 år tillbaka. Hans har tidigare drivit optikbutiker i Sverige samt varit delägare i en optikkedja. Har ni Facebook så gå in på Mae Phims Anslagstavla där kan ni få mer information. Gå gärna in på hemsidan www.maephim.org och om ni är intresserade av detta måste ni kontakta honom före resan på företagets mailadress hansberg4@gmail.com 

OBS också att ni måste ha med recept på styrkor från Sverige, Hans har ingen möjlighet att göra en synundersökning i Mae Phim.

 

Marknaden
Marknaden i Mae Phim skiljer sig väsentligt från de större städernas. Här dignar inte borden av piratkopior av klockor eller kläder, i stället är det bybor som säljer det man behöver för det vardagliga livet som fisk, skaldjur, kött, frukt, verktyg mm. Det är en sann upplevelse att se det lilla marknadsområdet och känna att det här, det är verkligen en genuin thailändsk marknad.

 

Klimatet i Mae Phim är betydligt skönare än i södra Thailand, ex.vis Phuketområdet. Mae Phim ligger ca 60 mil längre norrut från ekvatorn än Phuket vilket gör att man här slipper den ofta olidliga hetta och fuktighet som råder i Phuketområdet. Dessutom blåser det nästan ständigt en skönt svalkande havsbris i Mae Phim. Klimatet är bra hela året om och även under regnperioden (från från mitten av maj till mitten av september) är det oftast soligt och alltid varmt.

Det som också är så skönt här är att temperaturen är i stort sett densamma oavsett om man kommer i oktober eller i mars (jag bär från det jag kommer hit tills dess jag reser hem aldrig annat än shorts och något kortärmat - oavsett tid på dygnet) eller månaderna däremellan samt den nästan ständiga brisen. 

 

Massage ingår i vårt pris med tre tillfällen á ca en timme och ni kan välja mellan Thai- eller oljemassage.


Det som inte finns i Mae Phim
är charterturism, "flickbarer", höga priser ("allt" är billigare här än på charterorter), efterhängsna försäljare mm. Här härskar lugnet.

 

Mae Phim är m.a.o. ett utmärkt resmål för dig som vill ha en avkopplande semester med god mat, sköna bad, härlig massage, trevliga utfärdsmål och vänlig atmosfär.

 

Preliminärt program:


Dag 1                  

Vår resa startar med avresa från Arlanda, Kastrup, Landvetter eller Umeå med Finnair. Efter ca en timmas flygning till Helsingfors med byte där till deras stora Airbus är flygtiden till Bangkok ca 9 timmar och under flygningen serveras dels middag och dels frukost vilka ingår i resans pris.


Dag 2
Vi landar tidigt på morgonen lokal tid (sex timmars tidsskillnad) och efter passering av passkontrollen tar vår buss och reseledare oss till Mae Phim, det tar drygt två timmar plus en bensträckare efter ca en timmas färd. När vi kommer dit bjuds vi först på en kombinerad frukost/lunch på hotellet innan ni därefter får era rumsnycklar samt er första inbokade massagetid.

Kanske vill ni redan nu ta ert första dopp i vad som anses vara Thailands renaste badvatten innan vi har vår välkomstinformation samt gör en orienterande "bytur" vilken följs av att vi äter vår välkomstmiddag.


Dag 3 och framåt
I Mae Phim slappnar man av från vardagen, här existerar inte ordet stress. De stora upplevelserna är att åka med på utfärderna, bada i det kristallklara vattnet, få massage och ta promenader utmed den långa stranden.  


Resans sista dag: 
Avresa från Mae Phim tidigt på morgonen och även på hemresan serveras det mat som är kostnadsfri.

 

I resans pris ingår att vi en dag gör en ca tre timmar lång utfärd till Rayong akvarium - ett projekt från det Thailändska kungaparet som visar djurlivet under ytan i den del av Siamviken vi befinner oss samt ger en "fristad" åt utrotningshotade sköldpaddsarter. På väg tillbaka mot Mae Phim besöker vi också ett tempel som "vaktas" av en flock - snälla - apor.

 

Övriga utfärder som ingår i resans pris i Mae Phim med reseledaren och/eller lokalguiden är följande (läs mer om dem samt om extrautfärden till Koh Samet genom att klicka på länken www.cksresor.se/7.lasso):


Halvdags
naturutfärd till en riktigt genuin fiskeby, Mae Phims "Lilla Venedig" samt en lantlig by med organisk odling och "Home stay".


Halvdags
shopping- och middagsutfärd till shoppingcentra i staden Rayong och den unika regnskogsrestaurangen Tamnanpar (www.tamnanpar-rayong.com)

Halvdagsutfärd till en enorm fruktodling där vi guidas runt samt får äta så mycket frukt vi orkar


Eftermiddagsutfärd
till en lokal marknad och handelsträdgård med bl.a. orkidéförsäljning

Kvällsutfärd till en flod där vi åker båt med middag ombord samt upplever "skådespelet" med Eldflugor


Valuta: Thailändska Bath

 

Våra boendealternativ:

3- sjärniga hotell Princess

Hotellet ligger direkt vid stranden utan mellanliggande väg och har restaurang, pool, mm. Rummen är "normalstora" och välutrustade, alla rum har balkong mot havet, dusch/wc, hårtork, vattenkokare, kaffe/tepåsar, luftkonditionering, Tv och kylskåp. Hotellbyggnaderna är omgivna av en stor lummig trädgård och hotellet ligger precis vid strandvägen, se mer på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=30 


Avatara lägenheter.
 

Man kan - i mån av tillgång av dessa privatägda lägenheter - välja mellan att istället för att bo på något av hotellen bo i lägenhetsbyggnaderna Avatara i centat Mae Phim Plaza. Dessa lägenhetsbyggnader har egna pooler men ligger också alldeles nära stranden och de som bor här har samma transportservice (kallas i Mae Phim för Songtaew och är helt gratis för alla våra gäster) som de som bor på hotell Princess. Se mer om Avataralägenheterna på http://cksresor.se/5.lasso?artikel_id=58 

Priset för 14- dagarsresan inkl. allt nedanstående är på hotell Princess endast 22.985:- (20.985:- den 7/3 -19 och 21.985:- den 21/10, 26/11, 8/12 -19 och och 6/3 -20 p.g.a. lägre flygpris)/person i dubbelrum + ev. den nya flygskatten från Sverige

Förlängningspriset för ytterligare 6 dagar är endast 4.500:-/person och för 12 dagar 8.800:-/person i dubbelrum (på resan 8/12 en högre summa än dessa eftersom den förlängningen sträcker sig över jul resp. nyår med påföljande högre flygpriser) + de 550:- extra som Finnair debiterar för annat hemresedatum på flygbiljetter än det "ordinarie".

Förlängningspriset inkluderar då ytterligare 6 resp. 12 övernattningar med frukost och middagar samt transfer (med enbart chaufför) till Bangkoks flygplats.

Enkelrumstilläggen är 2.700:- för "grundresan" på 14 dagar samt 4.050:- resp. 5.400:- för resor med 6 resp. 12 dagars förlängning 
(på hotellen finns inga enkelrum, den som bokar enkelrum får ett dubbelrum för eget bruk).

 

 

I priset ingår allt detta: 

 • Flyg med Finnair från Arlanda, Kastrup, Landvetter och (ev. mot tillägg) Umeå
 • Transfer med vår reseledare samt egen buss t/r flygplatsen-hotellet (vid förlängning enbart med chaufför till flygplatsen vid hemresan)
 • Övernattningar på hotell Princess eller i Avataralägenheter. Hotellrummen resp. lägenheterna är rökfria
 • Frukost enl. hotellbeskrivningarna, hemresedagen enbart kaffe/te, smör, bröd, marmelad. 
 • Lunch vid ankomsten till Mae Phim
 • 12 (18 resp. 24 vid förlängning) middagar på ett 10- tal olika lokala restauranger och på hotellet. Vid förlängning äter "förlängarna" middagar tillsammans med våra andra grupper vilket innebär att repetition av både restauranger och menyer förekommer
 • Måltidsdrycker, ej alkoholhaltiga
 • Tre helkroppsmassage á ca en timma
 • Alla ovan nämnda utfärder
 • Egen transport varje halvtimma dagtid till/från massage, skräddare m.m (med lunchuppehåll för chauffören).
 • Christers och/eller svensktalande lokalguides tjänster fr.o.m. ankomsten dag 2 
 • Och sist men inte minst, all dricks vid måltider, massage och utfärder

 

Prel. flygtider
(nedanstående tidsexempel kan variera, de som står på er flygbiljett är alltid de som till sist gäller)

Utresa

Hemresa

Avr. Arlanda 13.00
Avr. Kastrup 13.20
Avr. Landvetter 12.55

Avr. Umeå 12.10
Avr. Helsingfors 17.00
Ank. Bangkok 07.25

Avr. Bangkok 09.05
Ank. Helsingfors 14.55
Ank. Arlanda 16.10
Ank. Kastrup 16.50
Ank. Landvetter 16.30

Ank. Umeå 16.00

 


OBS, anmälan till resan ber jag dig helst göra genom att använda knappen "Boka" längst ner på sidan eller maila på mailadress christer@cksresor.se 

 

   

Boka resa

När ni skickat denna bokning kommer det dels omgående en kvittering på att ert mail nått oss (skulle ett sådant av någon anledning inte komma någon sådan ber vi er meddela oss det via kontaktformuläret på www.cksresor.se) och dels en bokningsbekräftelse inom ett par dagar.